Sănătate

Vaccinul anti-COVID19 Oxford-AstraZeneca, autorizat în Marea Britanie. 1 milion de oameni vor fi vaccinați pe săptămână

Vaccinul anti-COVID-19 creat de Universitatea Oxford și compania AstraZeneca a fost autorizat în Marea Britanie.

 

 


Autoritățile speră ca în curând să înceapă vaccinarea a 1 milion de oameni pe săptămână, spitalele fiind supraaglomerate cu cazuri noi, mai contagioase, de COVID-19.

 


Marea Britanie a fost prima țară care a autorizat de urgență vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford și compania farmaceutică AstraZeneca, conform The New York Times. Vaccinul pe care se va baza multă lume va fi mai ieftin și mai ușor de stocat decât alte seruri.

Guvernul britanic a luat o decizie îndrăzneață pentru a accelera vaccinarea - cât mai mulți cetățeni vor primi prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, fără a se asigura o rezervă de provizii pentru cea de-a doua doză care trebuie administrată după o perioadă de timp.


În loc să administreze a doua doză după o lună de la prima, medicii vor aștepta până la 12 săptămâni pentru a administra cea de-a doua doză, o decizie pe care guvernul a luat-o atât pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca, cât și pentru cel Pfizer-BioNTech.

Având în vedere că lansarea vaccinării se desfășoară încet în Marea Britanie și SUA, oficialii britanici încearcă să întârzie administrarea celei de-a doua doze de vaccin, ca o metodă prin care mai mulți oameni pot să beneficieze de protecția primei doze.


Matt Hancock, secretarul de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, a anunțat că vaccinarea cetățenilor va începe la începutul săptămânii viitoare.

CITEȘTE ȘI:


Carantină OBLIGATORIE și zboruri SUSPENDATE spre și din Marea Britanie! RISC CRESCUT din cauza unei noi tulpini de coronavirus

 

Marea Britanie ar putea impune reguli mai stricte pentru a evita o catastrofă. „E o situație aproape de lockdown”

 

abonare newsletter