Sănătate

Un medicament creat ca să trateze gripa a OPRIT transmiterea COVID19 în doar 24 de ore

Un medicament dezvoltat pentru tratarea gripei a blocat transmiterea virusului COVID-19 în doar 24 de ore de la administrare.

 

 


Un studiu nou arată că medicamentul antiviral Monulparivir, dezvoltat pentru tratarea gripei, a oprit transmiterea virusului COVID-19 în 24 de ore, conform revistei Nature Microbiology.

 


Studiul a fost efectuat de Institutul de Științe Biomedice al Universității de Stat din Georgia, SUA.

Medicamentul anti-gripal ar putea fi soluția pentru oprirea răspândirii coronavirusului. În 24 de ore a reușit să blocheze complet transmiterea virusului.


„Este prima demonstrație a unui medicament administrabil oral care a blocat atât de repede transmiterea virusului SARS-CoV-2. S-ar putea să fie revoluționar”, se arată într-un articolul din revista menționată.

A fost dezvoltat pentru tratarea gripei


Monulparivir, dezvoltat de Universitatea Emory, Atlanta, a fost creat în primă fază pentru tratarea cazurilor de gripă și totodată, oprirea înmulțirii acestui virus gripal. Aparent, acesta pare că ar avea și un potențial mare funcționare în cazul virusului COVID-19.

Testele au fost efectuate pe dihori, iar în timpul acestora, specialiștii au observat că volumul de particule virale este redus. După un timp, animalele au fost puse în apropierea unui alt grup de dihori cărora nu li s-a administrat medicamentul.


În urma acestei acțiuni a reieșit faptul că grupul de dihori sănătos nu a suferit nicio schimbare, nefiind infectat.

Specialiștii consideră că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere fiindcă transmit rapid virusul COVID-19 altor animale. Ei spun că situația acestor animale este similară cu cea a tinerilor adulți deoarece dihorii nu dezvoltă o formă gravă de COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

FOCAR de infecție COVID19 într-un cămin din Cluj-Napoca! 96 de vârstnici sunt INFECTAȚI

 

Prima schemă de tratament COVID19, elaborată de medicii de la UMF Cluj. A fost folosită în toate spitalele din țară

 

abonare newsletter