monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Pacienții cu diabet, mai expuși în fața COVID19. Risc de deces DUBLU pentru cei care suferă de această boală

Pacienții cu diabet care sunt infectați cu COVID-19, sunt expuși unui risc dublu de deces, din cauza vulnerabilității lor.

Pacienții cu diabet, mai expuși în fața COVID19. Riscul de deces, DUBLU pentru cei care suferă de această boală

 

 


Pacienţii cu diabet se confruntă cu un risc dublu de deces în cazul infectării cu noul coronavirus, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică „The Lancet”, relatează dpa.

 


Conform studiului, „vulnerabilitatea persoanelor cu diabet în timpul unei urgenţe de sănătate publică a devenit evidentă prin riscul de cel puţin două ori mai crescut de a dezvolta forma severă a bolii sau chiar de deces” după contractarea noului coronavirus.

„Persoanele cu un diabet slab controlat, comorbidităţi sau ambele sunt în mod special vulnerabile la COVID-19”, boala respiratorie provocată de noul coronavirus, au afirmat medici şi oameni de ştiinţă din mai multe ţări, printre care Australia, China, Africa de Sud şi Statele Unite.


Potrivit cifrelor oficiale adunate de Universitatea Johns Hopkins, aproximativ 1,3 milioane de persoane au murit în urma infectării cu COVID-19.

Datele oficiale arată că există peste 52 de milioane de cazuri de îmbolnăviri la nivel mondial, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat în octombrie că numărul real ar putea fi peste 700 de milioane.


Cercetătorii au descris ca „uitoare” „povara globală a diabetului”, cu aproximativ 463 de milioane de adulţi afectaţi în 2019.

Aproximativ 4,2 milioane de persoane au murit anul trecut ca urmare a acestei afecţiuni şi a complicaţiilor sale, potrivit echipei de cercetare, care include oameni de ştiinţă de la Universitatea Chineză din Hong Kong şi de la Imperial College London.


CITEȘTE ȘI:

Care sunt bolile care cresc riscul de deces în urma infecției cu noul CORONAVIRUS?

 

Analiză: Clujul are multe cazuri COVID19, dar puține decese