Sănătate

Care sunt bolile care cresc riscul de deces în urma infecției cu noul CORONAVIRUS?

Persoanele care suferă de anumite boli prezintă un risc ridicat de a-și pierde viața din cauza infecției cu noul coronavirus. Despre ce afecțiuni este vorba?

Care sunt bolile care cresc riscul de deces în urma infecției cu noul CORONAVIRUS? Care sunt bolile care cresc riscul de deces în urma infecției cu noul CORONAVIRUS?

 

 


Persoanele care suferă de anumite afecțiuni preexistente prezintă un risc crescut de a-și pierde viața din cauza infecției cu noul coronavirus, arată un nou studiu realizat de oamenii de știință.

 


Care sunt bolile care cresc riscul de deces în urma infecției cu noul coronavirus?

Cercetătorii din SUA susțin că anumite afecțiuni, precum boli cardiovasculare și cele de rinichi, pot spori riscul de deces din cauza coronavirusului cu până la 3 procente spre deosebire de persoanele infectate cu Covid19, dar care nu se confruntă cu alte probleme de sănătate.

Din acest motiv, experții avertizează lumea cu privire la felul în care evoluează starea de sănătate a persoanelor bolnave de coronavirus pentru a le identifica pe cele aflate în categoriile de risc, susceptibile să dezvolte forme severe ale infecției cu noul coronavirus.


„Acest studiu arată că bolile cronice nu sunt obișnuite în cazul pacienților cu Covid19, însă prezența lor indică faptul că prezintă un risc mai mare de deces”, a declarat medicul Paddy Ssentongo.

Riscul de deces este crescut în rândul oamenilor care suferă de aceste boli

De asemenea, expertul atrage atenția oamenilor, susținând că numărul persoanelor care și-ar putea pierde viața în urma infecției cu noul coronavirus ar putea crește:


„Există o prevalență și a hipertensiunii arteriale în întreaga lume, în special în SUA. Odată cu persistența Covid19 în Sua, legătura dintre acestea devine crucială”, a adăugat el.

De asemenea, persoanele care suferă de mai multe afecțiuni, între care astm, cancer, boli cardiovasculare, boli cronice ale ficatului ori ale rinichilor, boala cronică obstructivă, insuficiență cardiacă congestivă, diabet, hipertensiune arterială, HIV/SIDA și accident vascular cerebral prezintă riscuri mai mari de deces.


CITEȘTE ȘI:

Criza vaccinurilor gripale. Dozele de vaccin din farmaciile din România s-au epuizat

 

 

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj a vindecat PESTE 98% din pacienții de COVID19! Cum a reușit?

 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter