Sănătate

Cum ar putea vota bolnavii de Covid-19 și cei izolați?

Votul la domiciliu cu ajutorul unei urne mobile este soluția identificată de dr. Alexandru Rafila în cazul persoanelor care se află în izolare din cauza noului coronavirus.

 

 


Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România consideră că Autoritatea Electorală și Guvernul trebuie să găsească soluții pentru a asigura dreptul la vot al persoanelor care se află în izolare sau sunt infectați cu coronavirus. Alegerile locale se vor desfășura pe data de 27 septembrie.

„Este foarte greu să limitezi dreptul la vot, este o discuţie care ţine până la urmă de Constituţie, cred. Dreptul la vot este unul constituţional. Mă gândesc că Autoritatea Electorală Centrală şi guvernul vor găsi o soluţie astfel încât să ofere posibilitatea, într-un fel sau în altul, şi  persoanelor care sunt – să spunem – infectate să voteze. Există două posibilităţi. Una este aceea de a vota la domiciliu, există urna mobilă, şi cred că există o posibilitate care poate fi aplicată fără niciun fel de problemă, mai ales că este suficient timp până atunci pentru a fi stabilit un mecanism care să permită acest lucru. Mai degrabă decât să se deplaseze persoana infectată la secţia de vot. Mie mi se pare mult mai sigur din punctul de vedere al prevenirii bolii”, a declarat  Dr. Alexandru Rafila la Digi24.  


 

CITEȘTE ȘI:


 

Alegeri Locale 2020. Tot ce trebuie să știi despre scrutinul din 27 septembrie

 

Candidat SURPRIZĂ la Primăria Cluj-Napoca? Cine vrea să „elibereze Clujul de Boc și Tișe”?

abonare newsletter