Sănătate

Consiliul Județean Cluj preia un spital privat pentru tratarea bolnavilor de coronavirus

Un spital din județul Cluj este primul spital privat din țară preluat de o autoritate publică pentru a trata persoanele infectate cu COVID-19.

PREMIERĂ Consiliul Județean Cluj preia un spital privat pentru tratarea bolnavilor de coronavirus PREMIERĂ Consiliul Județean Cluj preia un spital privat pentru tratarea bolnavilor de coronavirus

Consiliul Județean (CJ) Cluj preia Spitalul Polaris și finanțează operațiunile necesare tratării pacienților infectați cu COVID-19. Potrivit forului administrativ județean, la acest spital vor putea fi primiți 180 de pacienți care vor beneficia de condiții optime pentru tratarea COVID-19.

Preluarea spitalului este „o premieră la nivel național”, acesta beneficiind de condiții superioare de izolare și tratament, transmit reprezentanții CJ Cluj, care susțin că „nu fac niciun pas înapoi de la lupta cu pandemia COVID-19”, punând la dispoziție toate resursele.


După ce a decis ca spitalul situat în Suceagu, comuna Baciu, în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca să fie preluat, Consiliul Județean Cluj a stabilit ca și Hotelul „Univers T” să găzduiască pentru izolare sau carantină cetățeni români repatriați din Italia.

„Urmare a acestei decizii, hotelul aflat în proprietatea forului administrativ județean va găzdui până la 80 de persoane. Astfel, numai în ultimele 48 de ore, Consiliul Județean a asigurat 222 de locuri de carantină”, se arată într-un comunicat remis marți de CJ Cluj.


Conform administrației județene, primele 40 de persoane au sosit în cursul zilei de marți la Hotelul „Univers T”. Tuturor celor cazați li se vor asigura alimente, medicamente, îmbrăcăminte medicală specifică, în conformitate cu hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Consiliul Județean, prin instituțiile sale subordonate, subliniind aici Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și, iată, acum, Hotelul Univers T, se află în prima linie în lupta cu acest cumplit virus. Implicarea noastră este totală!”, a promis președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

abonare newsletter