Sănătate

Alexandru Rafila anunță o „strategie” pentru a limita trimiterea pacienților de la stat la privat. „Medicii din instituţiile publice ar trebui să declare pe proprie răspundere că nu direcţionează pacienţi la privat”.

Rafila afirmă că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat/Foto: pexels.com
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila afirmă necesitatea unor sancțiuni în cazul medicilor din spitalele de stat care trimit pacienții în privat și anunță elaborarea unei „strategii”, prin care cadrele medicale să asume „pe proprie răspundere” că nu direcționează pacienții.

Sănătate

Ministrul Rafila dezminte introducerea unei noi taxe de coplată pentru pacienți: Oferă posibilitatea accesării serviciilor medicale private, la stat

Alexandru Rafila Ministrul Sănătății/ sursa: captură Ministerul Sănătății-România/Facebook.com
Servicii medicale private, în spitalele publice din țară. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a negat ideea introducerii unei noi taxe – coplata – pentru pacienți. Strategia de sănătate ar oferi posibilitatea alegerii profesionistului care oferă servicii de sănătate, în baza unei plăţi reglementate legal şi suportate de beneficiari, după programul normal de lucru al medicului.
abonare newsletter
banners