Sănătate

Mare de mașini la Oncologie. Pacienții cu cancer, hărțuiți de polițiștii locali? Emanuel Ungureanu: “Viorica Dăncilă să miște lucrurile”

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a făcut, luni, un apel public către prim-ministrul Viorica Dăncilă și către Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să aprobe “urgent” documentația pentru transferul în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca a terenului necesar realizării unui parking în interiorul curții Institutului Oncologic.

“Pacienții cu cancer și aparținătorii acestora se chinuie cumplit să găsească un loc de parcare în zonă și sunt hărțuiți de polițiștii locali. Primăria vrea să construiască, cineva de la guvern blochează transferul de proprietate. Cine blochează transferul doamna Dăncilă și de ce?”, spune Ungureanu.

Deputatul clujean mai spune că oamenii sunt disperați.


“Nu o dată am sesizat autoritățile locale cu privire la problema parcărilor în acest spațiu. Sute de pacienți, mij de pacienți anual vin în această curte și încearcă să găsească un loc de parcare, bolnavii de cancer încearcă să scape de partea asta de stres unde îmi parchez mașina când vin la Institutul Oncologic. Vâzând nevoie, am discutat la Ministerul Sănătății cu Sorina Pintea, cu domnul Emil Boc, aparent toată lumea e de acord că trebuie să întâmple ceva aici urgent. Domnul primar m-a asigurat că își dorește un parking dar își dorește transferul de proprietate a terenul din acest spațiu de la Ministerul Sănătății care ar fi proprietar. Mi s-a spus că după 26 mai lucrurile se vor rezolva, nu s-au rezolvat. Fac un apel public la doamna prim ministru Viorica Dăncilă să miște lucrurile, noi, ca deputați, primim răspuns la interpelări cu mare dificultate, trec luni și nu primim răspunsuri. Problema e acută, oamenii sunt disperați, cei care vin să parcheze aici sunt hărțuiți și de polițiștii locali și de Poliția Rutieră. Sper ca doamna Dăncilă să grăbească administrativ transferul de proprietate către Primărie pentru că promisiunea domnului Boc este că sunt bani și aici se poate construi un parking în folosul pacienților. Oamenii sunt stresați de haosul din curte. Toată strada e plină de mașini în stânga și-n dreapta. Oamenii vin și dormi aici în mașini din toate colțurile țării. Este o nevoie urgentă, nu este de ieri, de astăzi. E un act administrativ, a trecut campania electorală, rog Guvernul să ia măsuri”, a conchis deputatul clujean.

Încă din ianuarie 2017 primarul Emil Boc anunța că în incinta Institutului Oncologic va fi construit un parking.


“Am discutat cu conducerea Institutului Oncologic pentru a realiza în curtea institutului un parking suprateran şi care să deservească zona. Acolo va fi un parking suprateran cu o terasă verde deasupra. Să rezolvăm problema aglomeraţiei. În fiecare zi sunt zeci, sute de maşini nu numai din Cluj, ci din toată ţara şi acolo se parchează cum se parchează. Strangularea circulaţiei din Piaţa Blaga dimineaţa e determinată şi de faptul că strada Creangă nu mai închide şi se blochează strada Napoca cu Piaţa Blaga.  De multe ori, problema nu e cu bolnavul, ci cu aparţinătorii. Primăria va face parkingul pe cheltuiala ei şi va deservi toată zona spitalelor din zonă şi va fi un parking care va decongestiona traficul din zona centrală”, spunea Boc.

Ulterior, în 2019, primarul Clujului spunea că “blocajele de la nivel ministerial sunt enorme” și că “de un an şi jumătate, Oncologia, pentru o parcare, să facem un parking din banii noştri, stăm blocaţi pentru lipsa unei semnături din minister”.


abonare newsletter