Sănătate

Berea ține la distanță afecțiunile vasculare și diabetul!

Cercetătorii din mai multe universități din lume oferă câteva motive importante pentru care ar trebui să consumăm bere, desigur, în cantităţi moderate.

Consumul moderat de bere ține la distanță importante afecțiuni Consumul moderat de bere ține la distanță importante afecțiuni

Un studiu realizat la Universitatea din Atena arată că berea face vasele de sânge mai flezibile și îmbunătățește circulaţia sângelui în doar câteva ore de la consumarea a două treimi dintr-o halbă de bere, potrivit doctorulzilei.ro.

Studiile precedente au demonstrat, de asemenea că un consum moderat de bere ţine la distanţă bolile de inimă şi reduce cu 30% riscul accidentului vascular şi al atacului de cord.


O altă cercetare realizată de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciu care se regăsește în bere.

 

Etichete: diabet
abonare newsletter