Sănătate

Ceaiul care te scapă de stres și insomnii. O soluție la îndemână pentru întărirea imunității.

Unele perioade din viața noastră ne întâmpină cu mai mult stres decât de obicei. În aceste zile e bine de știut că putem conta pe câteva remedii naturale pentru a ne simți mai liniștiți.

Ceaiul de tei este recomandat datorită beneficiilor pe care le aduce organismului nostru/ Foto: pixabay.com Ceaiul de tei este recomandat datorită beneficiilor pe care le aduce organismului nostru/ Foto: pixabay.com

 

 


Ceaiul care te scapă de stres și insomnii. Acest ceai este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce organismului nostru.

 


Pe lângă că alungă stresul și previne insomniile, acest ceai ne ajută să ne întărim sistemul imunitar.

Este vorba de ceaiul de tei.


Ceaiul care te scapă de stres și insomnii

Ceaiul care te scapă de stres și insomnii. În societatea actuală, stresul pare să fie omniprezent, chiar și în absența unor motive serioase de îngrijorare. Situațiile tensionate apar în diverse contexte, alimentând anxietatea.

CITEȘTE ȘI:
Adevărul despre clătirea orezului în apă rece. La ce ajută și când NU este indicată?

Este binecunoscut faptul că ceaiurile din plante au capacitatea de a promova starea de liniște. O ceașcă de ceai din plante, savurată înainte de culcare, poate calma corpul și mintea, facilitând un somn odihnitor și relaxant. Ceaiul de tei este recomandat pentru combaterea stresului acesta fiind benefic și pentru stările de insomnie. Are efect sedativ și calmant, iar florile parfumate dau o stare de somn și de liniște.


Ceaiul care este o soluție la îndemână pentru întărirea imunității

Potrivit springfarma, ceaiul de tei conține compuși fenolici cu un puternic efect antibacterian. Drept urmare, ceaiul poate întări sistemul imunitar, susținând organismul în lupta împotriva agenților patogeni din mediul exterior. În cazul răcelilor sau bronșitelor, ceaiul care te scapă de stres și insomnii reduce febra.

De asemenea, ceaiul de tei are de asemenea efect antiinflamator, fiind recomandat persoanelor care se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare, renale ori gastrice. Acest ceai are puterea de a curăța rinichii și ficatul, fluidizând sângele și reducând riscul de apariția a cheagurilor de sânge.


Această băutură calmantă tratează indigestia și poate chiar să calmeze durerea de cap, rinichi și ficat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care reduce colesterolul, bun pentru slăbit. Este un înlocuitor pentru cafea

Semnele leucemiei care se văd pe piele. Cum se manifestă cancerul de sânge.

Ultimele Stiri
abonare newsletter