Sănătate

Studenții din Cluj învăță să acorde prim-ajutor. Manevrele care pot salva viața unui om până la sosirea medicilor.

Studenții din Cluj-Napoca vor învăța manevre de resuscitare în cadrul unei campanii de prim-ajutor. Primul ajutor reprezintă una dintre cele mai importante măsuri aplicate în cazul unei urgențe pe care oricine ar trebui să le cunoască, inclusiv tinerii.

Studenții din Cluj-Napoca vor învăța manevre de resuscitare în cadrul unui atelier de prim-ajutor/ Foto: depositphotos.com Studenții din Cluj-Napoca vor învăța manevre de resuscitare în cadrul unui atelier de prim-ajutor/ Foto: depositphotos.com

 

 


Studenții de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB Cluj, vor participa joi, 7 martie, la un curs de prim ajutor numit „Before 112”.

 


Campania Before 112 are ca scop instruirea studenților cu privire la acordarea primului ajutor în diferite situații și veți avea ocazia astfel să învățați, între altele, despre cum să recunoașteți stopul cardio-respirator, cum să efectuați manevrele de resuscitare cardio-pulmonară sau despre folosirea defibrilatoarelor publice din oraș. 

De multe ori se întâmplă să fim martori când cineva suferă un accident sau se află în pericol, însă puțini oameni știu să acorde primul ajutor. Aplicarea manevrelor de resuscitare la momentul potrivit până la sosirea echipajelor de salvare ar putea salva viața unui om.


De exemplu, pe 27 noiembrie 2023, un bărbat a intrat în stop cardio-respirator în mall-ul din Gheorgheni și s-a prăbușit în fața soției sale. Două tinere care cunoșteau manevrele de resuscitare l-au ajutat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un clujean a murit într-un autobuz, în Mărăști. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator

O clujeancă a intrat în stop cardiac în timpul examenului auto: „I s-a făcut rău și a căzut cu capul pe volan!” Polițistul examinator i-a salvat viața

Ultimele Stiri
abonare newsletter