Sănătate

Secția ATI nou-născuți a Spitalului de Urgență Cluj va fi dotată cu echipamente medicale noi. Proiect de reducere a infecțiilor nosocomiale.

Două proiecte de dezvoltare foarte importante pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj au intrat în faza implementării.

Două proiecte de dezvoltare foarte importante pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj au intrat în faza implementării/ Foto: SCJU Două proiecte de dezvoltare foarte importante pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj au intrat în faza implementării/ Foto: SCJU

 

 


Două proiecte de dezvoltare foarte importante pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj au intrat în faza implementării odată cu recenta semnare a contractelor de finanțare.

 


Cele două proiecte vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și au trecut cu succes de etapa selectării în urma verificării îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, pe parcursul anului 2023.

Primul dintre proiecte vizează îmbunătățirea capacității și capabilității SCJU Cluj de prevenire și reducere a riscului de infecții nosocomiale și are o valoare totală de 35.626.990 lei.


Cel de-al doilea proiect, în valoare totală de 16.902.839 lei,  are ca obiect dotarea compartimentelor ATI nou-născuți cu echipamente medicale moderne, îmbunătățirea programelor de screening pentru nou-născuți și realizarea unui Centru regional de formare a personalului de specialitate. Ambele proiecte prevăd investiții importante în infrastructură, instalații, aparatură și echipamente medicale. Pentru a câștiga timp prețios în etapa implementării, după selecționarea de către Ministerul Sănătății a celor două proiecte, structurile de specialitate au pregătit documentația necesară achizițiilor de bunuri și servicii.

„Dorim să valorificăm la maximum oportunitățile de finanțare oferite de PNRR sau de către alte programe guvernamentale care prevăd alocarea de fonduri nerambursabile. Finanțările recente se adaugă  altor trei proiecte importante demarate de către SCJU Cluj, începând cu anul 2021, iar suma totală a celor cinci proiecte este de 339.786.582 lei. În paralel, am primit cu  mare deschidere sprijinul mai multor firme, fundații sau organizații non-guvernamentale care au dorit să de implice în proiecte punctuale pentru crearea unor condiții cât mai bune pentru pacienți și personalul medico-sanitar”, declară managerul SCJU Cluj, Prof.univ.dr. Claudia Gherman.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Microscop care ajută la depistarea rapidă a melanomului, adus la SCJU Cluj: „Scade mortalitatea. E extraordinar pentru pacienți”

Un medic stomatolog de la SCJU Cluj face voluntariat ca să ajute persoanele defavorizate. A tratat gratuit sute de pacienți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter