Sănătate

Peste 1.600 de cazuri de viroze, mai ales la copii, în ultima săptămână la Cluj. Un pacient cu pneumonie a murit.

Peste 1.600 de cazuri de viroze, mai ales la copii, au fost înregistrate în ultima săptămână în județul Cluj. Pneumonia, de care suferă aproape 400 de clujeni, a adus moartea unei persoane.

Foarte mulți pacienți cu viroze la Cluj / Foto: pixabay.com Foarte mulți pacienți cu viroze la Cluj / Foto: pixabay.com

 

 


În judeţul Cluj au fost înregistrate, în ultima săptămână, 1.645 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 132 au avut nevoie de internare în spital, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) de vineri.

 


Cele mai multe cazuri de viroze au fost înregistrate la copii, iar dintre aceştia, pe primul loc, cu 404 cazuri, este grupa de vârstă 2-4 ani, urmată de grupele 0-1 an, cu 376 de cazuri, şi 5-14 ani, cu 375 de cazuri.

În judeţul Cluj au fost înregistrate şi 149 de cazuri de gripă, dintre care 36 au avut nevoie de internare. De asemenea, au fost şi 380 de cazuri de pneumonii, boală care a provocat moartea unei persone din categoria 50-64 de ani.


CITEȘTE ȘI:
Peste 53.000 de cazuri de gripă clinică, pneumonii și alte infecții respiratorii, raportate într-o săptămână

 

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a declarat, pentru agerpres.ro, că se aşteaptă la o uşoară creştere a numărului de cazuri în perioada următoare, mai ales din motivul că încep cursurile şcolare.


„Ca număr ne încadrăm în evoluţia aşteptată, sunt valori aşteptate. Momentan, ori ne menţinem la acest nivel, ori creştem, pentru că sunt condiţii favorabile. Atmosfera aceasta cu temperaturi oscilante, joase, ridicate, redeschiderea şcolilor peste câteva zile o să creeze condiţii în care o să vedem o uşoară creştere a numărului de cazuri. Sezonul e la început”, a spus Mihai Moisescu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Debut ușor favorabil” în vaccinarea împotriva rujeolei, la Cluj

Începe campania de vaccinare antigripală, în Cluj. Cine are gratuitate la vaccin și care sunt pașii de urmat pentru pacienții din grupele de risc?

Ultimele Stiri
abonare newsletter