Sănătate

Doi bărbaţi, consumatori de droguri şi diagnosticaţi cu HIV, confirmaţi cu difterie cutanată netoxigenă

Doi bărbaţi în vârstă de 38 şi 40 ani, consumatori de droguri și infectaţi HIV, au fost diagnosticați cu difterie cutanată netoxigenă.

Vaccinare împotriva difteriei/Foto: Depositphotos.com Vaccinare împotriva difteriei/Foto: Depositphotos.com

 

 


Două cazuri de difterie cutanată netoxigenă au fost confirmate, sâmbătă, în București. Acest tip de afecțiune apare mai ales la persoane din grupuri vulnerabile. Ministerul Sănătăţii spune că este vorba despre doi bărbaţi consumatori de droguri, infectaţi HIV, care au o evoluţie favorabilă. 

Cei doi au fost internaţi la un spital de boli infecţioase din Bucureşti, cu leziuni cutanate.


„Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene. Evoluţia pacienţilor este favorabilă”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) şi sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienţi, subliniază sursa amintită.


„Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989. Acest tip de difterie se previne prin vaccinare încă din primul an de viaţă, cu vaccinul inclus în Programul Naţional”, se mai arată în informarea Ministerului Sănătăţii.

Difteria cutanată a fost diagnosticată cu ocazia unui control medical efectuat de cei doi, situație în care medicii au decis să efectueze testele necesare din leziunile cutanate modificate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Epidemie de RUJEOLĂ în România! Foarte multe îmbolnăviri în Cluj. Ministerul Sănătății îi îndeamnă pe părinți să-și vaccineze copiii.

abonare newsletter