Sănătate

Rinichii bărbatului împușcat în parcarea unui supermarket, transplantați la pacienți din Cluj

Trei vieți vor fi salvate, iar rinichii unui bărbat aflat în moarte cerebrală vor fi transplantați unor pacienți de medicii din Cluj. Familia bărbatului din Arad, împușcat în parcarea unui supermarket, a fost de acord cu prelevarea de organe.

Intervenție medicală/Foto: ICUTR Cluj Facebook.com Intervenție medicală/Foto: ICUTR Cluj Facebook.com

 

 


Un bărbat a fost împuşcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, săptămâna trecută, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, de un bărbat care credea că victima este amantul concubinei sale.

 


CITEȘTE ȘI: 
Bărbat înjunghiat în gât cu o şurubelniţă de un soț gelos, lângă un supermarket. Agresorul avea la el și un pistol

Bărbatul a fost declarat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe de la acesta, care vor salva mai multe vieţi. În noaptea de luni spre marţi, o echipă mixtă de specialişti, inclusiv medici din Cluj, a realizat prelevarea de organe.

O nouă șansă la viață pentru pacienții din Cluj

Rinichii bărbatului aflat în moarte cerebrală, a cărui organe au fost prelevate de medici, vor ajunge la Cluj, iar echipa medicală a Institutului Clinic de Transplant Renal va da o nouă șansă la o viață normală unor pacienți aflați pe lista de așteptare.


„Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimţământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe. Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc, potrivit Agerpres.ro

CITEȘTE ȘI: 
Noi detalii privind atacul sângeros din parcarea unui supermarket din Arad. Înainte de a înjunghia cu o șurubelnița victima, agresorul a împușcat-o

Un bărbat a fost împuşcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din Arad, de un bărbat care credea că victima este amantul concubinei sale. 


Potrivit anchetatorilor, pe fondul geloziei, suspectul a urmărit-o pe concubina sa, cu care avea o relaţie de 25 de ani, iar când a văzut-o cu un alt bărbat în parcarea unui supermarket, i-a atacat pe amândoi. Agresorul l-a împuşcat în cap pe bărbatul care îi însoţea concubina, iar apoi l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă. Pe femeie a bătut-o şi a călcat-o cu picioarele pe cap.

La sosirea medicilor, după ce martorii au sunat la 112, bărbatul avea încă înfiptă şurubelniţa în gât. Ambele victime au fost internate, însă bărbatul a fost în stare critică, intubat la Terapie Intensivă. 


Recent, doi pacienți din Cluj au beneficiat de transplanturi de rinichi, după ce medicii au prelevat organele unui donator care a murit în urma unui AVC.

De asemenea, weekendul trecut, medicii clujeni au înregistrat o premieră națională, iar un pacient a fost supus unui al treilea transplant, după o așteptare de 7 ani pe dializă. Intervenția chirurgicală de transplatare a celei de-a treia grefe renale a fost un succes, potrivit medicilor, și a fost prima dată când s-a realizat în țara noastră. În plus, o fetiță de 4 ani a fost supusă și ea unui transplant renal la Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi detalii privind atacul sângeros din parcarea unui supermarket din Arad. Înainte de a înjunghia cu o șurubelnița victima, agresorul a împușcat-o

Organele unui bărbat mort în urma unui AVC salvează mai multe vieți. Doi pacienți de la Cluj i-au primit rinichii

Medicii de la Institutul de Transplant Renal din Cluj amenință cu demisia în masă. „Dezmembrarea spitalului ar avea efecte dezastruoase”

Premieră națională, la Cluj! Un pacient, la al treilea transplant după o așteptare de 7 ani. Momente intense pentru medicii clujeni

Ultimele Stiri
abonare newsletter