Politică

Boc, despre Alianța Vestului: „Am atins 90% din obiective”

Alianța Vestului și-a atins 90% din obiective, iar în luna septembrie se va pun pe masa Guvernului și legea metropolitană, spune Emil Boc.

 

 


Alianța Vestului și-a îndeplinit obiectivele, spune Emil Boc. Edilul a spus că acum urmează perioada de implementarea a proiectelor, însă 90% dintre obiective au fost atinse.

 


„Ne-am îndeplinit obicetiv, acum urmează să ne implementăm proiectele. Amobșinut și eretificare căii ferate Cluj-Oradea, și Autostrada Transilvania care va continua, spitalul de urganță, Centruă Metropolitană și impunerea fondurilor europene regionale. Practic, am obținut 90% dintre obiectivele pe care le-am avut. Acum evident, fiind o nouă componentă, trebuie să discut cu fiecare primar. Dar din punctul meu de vedere, noi ne-am atins obiectivele pentru care atunci am construit această alianță”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Alianţa Vestului este un parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.


Legea metropolitană, pe masa Guvernului din septembrie

În legătură cu legea metropolitană, Emil Boc a avut și o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pe această temă. În septembrie se va propune un proiect de lege care să aibă cele mai bune practici și să fie pentru fiecare zonă metropolitană din țară.

„Noi, asociația municipiilor, ne-am propus ca în septembrie să avem un proiect de lege, să punem pe masa Guvernului propunerea noastră și Guvernul să vină cu viziunea lui. Vrem să avem un proiect cu cele mai bune practici europene și care să dea posibilitatea zonelor metropolitane din țara noastră să se justifice și să aibă documente cu forță juridică, care să impună o politică unitară de transport, învățământ. Nu fiecare să facă ceea ce vrea, pentru că asta afectaează calitatea vieții. Noi, Clujul, avem o colaborare bună cu primarii din preajmă dar ei pot face ceea ce vor, ei pot face un bloc de 20 de etaje că eu nu am ce face”, a mai adăugat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

Topul liderilor politici din România. Emil Boc, al doilea cel mai de încredere politician din țară

Ultimele Stiri
abonare newsletter