monitorulcj.ro Menu
Politică

Tișe se raliază cu președintele CJ Timiș: „Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, critică autoritățile de la București și cere descentralizarea deciziei privind carantina. Reacția vine după ce omologul său din Timiș, Alin Nica a declarat că „Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles-o nici în 1989”, după prelungirea carantinei în municipiul reședință de județ.

Tișe se raliază cu președintele CJ Timiș și cere descentralizarea deciziei privind carantina: „Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante”

 

 


Alin Tișe descrie situația din Timiș ca fiind o „bătaie de joc” și se declară de acord cu Alin Nica, președintele CJ Timiș, care s-a opus prelungirii carantinei în municipiul Timișoara.

 


Tișe consideră că autoritățile centrale „au ignorat realitatea” din Timiș și au impus „decizii aberante”, pledând pentru descentralizarea și regionalizarea deciziilor privind lupta cu COVID-19.

„Bătaia de joc de la Timiș demonstrează nevoia acută de descentralizare și regionalizare! Autoritățile centrale ignoră realitatea de la Timiș și impun decizii aberante, care nu au justificare și eficiență practică.


În loc să protejeze oamenii, determină încălcări ale regulilor și imposibilitatea realizării scopului pentru care măsurile restrictive se iau.

Dumnezeii luptei cu COVID-19, deținătorii adevărului absolut de la București, impun decizii aberante fără să țină seama de realitatea locală, socială și economică. Țara acesta are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare!”, a postat pe pagina sa de Facebook președintele CJ Cluj, Alin Tișe. 


Președintele CJ Timiș: „Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles-o nici în 1989”

Carantina de la Timișoara s-a transformat într-un scandal politic. Raed Arafat, șeful DSU, a decis să prelungească măsura pentru trei zile. Propunerea de continuare cu o săptămână a carantinei nu avusese suficiente voturi pentru a fi adoptată în Consiliul Județean pentru Situații de Urgență. Edilul Dominic Fritz se abținuse de la vot și reclamase că DSP ar fi propus carantină pentru localități conduse de USR-PLUS și PSD, dar nu și pentru unele conduse de PNL, care aveau rate de infectare mai mari. Acum, după decizia de la București, mai mulți liberali acuză o intervenție politică. Duminică, în Timișoara se înregistra o incidență de 8,19 cazuri de COVID la mia de locuitori.

„Domnul ministru nu înțelege, cum de obicei Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles Timișoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului. Nu înțelege nici acum, când se uită doar la cifre. Timișoara nu reprezintă numai cifre, reprezintă mai mult decât atât”, a spus Alin Nica, luni dimineață la Digi24, după ce anterior ministrul de interne, Lucian Bode, a spus că nu-și explică decizia CJSU de a nu mai prelungi carantina în oraș, deși rata de infectare este în creștere.


„Ce am susținut eu mereu e că această carantină este pur formală. N-o să aibă niciun fel de efect o carantină formală pentru că nu s-a schimbat nimic în viața noastră în urma acestei carantine. O hârtie nu ne ferește de virus, iar oamenii nu mai au răbdare, înțelegere față de niște autorități care sunt închistate într-o metodologie învechită care se poate preta la începutul pandemiei, dar nu după un de zile, când ar trebui să ne rafinăm instrumentele. Eu am dat câteva direcții clare de acțiune în vederea stopării pandemiei. Nu ține de Consiliul Județean să le implementeze, ține de primărie, de prefectură și de ministerele de resort, interne și sănătate”, a mai spus președintele CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI

Viceprimarul Dan Tarcea, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre CARANTINAREA municipiului Cluj-Napoca