Politică

Dan Tarcea și Olah Emese, realeși viceprimari ai Clujului. Alianța USR-Plus a propus propriul vice

Consilierii locali au ales cei doi viceprimari ai municipiului Cluj-Napoca pentru următorii 4 ani.

Dan Tarcea și Olah Emese, realeși viceprimari ai Clujului. Alianța USR-Plus a propus propriul vice Dan Tarcea și Olah Emese, realeși viceprimari ai Clujului. Alianța USR-Plus a propus propriul vice

 

 


Consilierii locali au ales miercuri, într-o ședință extraordinară, viceprimarii municipiului pentru următorii patru ani. Primarul Emil Boc i-a propus pe viceprimarii în funcție pentru un nou mandat, Dan Ștefan Tarcea și Olah Emese.

 


„În primul rând, vă felicit încă o dată pentru alegerea dumneavoastră și vă mulțumesc că ați răspuns încă din prima zi de a fi la muncă și de a asigura gestionarea treburilor orașului în interesul clujenilor. Conform legii, am posibilitatea să vin în fața dumneavoastră pentru a vă propune întregirea echipei executive a municipiului Cluj-Napoca prin propunerile pentru funcțiile de viceprimar. Municipiul Cluj-Napoca, potrivit legii, are două poziții de viceprimar, motiv pentru care în revine plăcerea să vă propun din rândul consilierilor locali ca și viceprimari pe domnul Tarcea Ștefan din partea Partidului Național Liberal și pe doamna Olah Emese din partea UDMR, cu mențiunea legală potrivit căreia domnul Tarcea primește de drept prerogativele, în cazul în care primarul este plecat din localitate și substituie primarul în situațiile prevăzute de lege”, a declarat Emil Boc.

Alianța USR-Plus au avut candidat propriu pentru funcția de viceprimar

Grupul USR-Plus din Consiliul Local Cluj-Napoca au propus-o pe Adriana Cristian pentru funcția de viceprimar. 


„Grupul consilierilor USR-Plus dorește să o nominalizeze pe doamna Cristian Adriana. Considerăm că este un candiadt competent, capabil, după cum atestă și cariera dânsei din domeniul IT, unde are o experiență de peste 10 ani de management și are experiență în gestionarea proiectelor mari și foarte mari. Aș vrea să subliniez că suntem aici să susținem și să contribuim la orice proiect în interesul cujenilor și propunerea noastră vine și în acest sens, al unei colaborări deschise și transparente. Considerăm că este un demers firesc, întrucât suntem a doua forță politică din oraș și ne bucurăm de încrederea și sprijinul unei porțiuni semnificative a populației”, a spus Alexandra Oană, reprezentanta grupului USR-Plus în CL.

Dan Tarcea și Olah Emese, viceprimarii Clujului pentru încă 4 ani

Rezultatul votului a fost lipsit de surprize, astfel că Dan Tarcea și Olah Emese au obținut fiecare câte un nou mandat de viceprimari ai municipiului Cluj-Napoca.


„Comisia constată că au fost exprimate în toatl 25 de voturi, din care 25 de voturi valabil exprimate. În urma acestora, pentru alegerea viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, au fost obținute următoarele rezultate: Dan Ștefan Tarcea, din partea PNL - 25 de voturi, Olah Emese, din partea UDMR - 20 de voturi, Adriana Cristian, din partea Alianței USR-Plus – 5 voturi”, a declarat Florin Gliga.

Tarcea: „Voi încerca să nu vă dezamăgesc”

Dan Tarcea le-a mulțumit consilierilor locali pentru încredere și le-a promis că va face tot ce îi stă în puteri să mențină Clujul pe primul loc.


„Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru încrederea acordată. Este o mare responsabilitate pentru mine, dar în același timp și o mare onoare, să fiu viceprimar pentru al doilea mandat. Aș vrea să îi mulțumesc și domnului primar Emil Boc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o și, să știți, domnule primar, că sunt foarte onorat să fac parte din aceeași echipă cu dumneavoastră. Voi încerca să nu vă dezamăgesc și să fac tot ceea ce îmi stă în puteri să menținem Clujul pe primul loc și calitatea vieții aici, la noi acasă”, a spus viceprimarul Tarcea.

Olah Emese: „În Cluj, funcționează multiculturalismul”

La rândul său, Olah Emese le-a adresat mulțumiri colegilor, spunând că, la Cluj, multiculturalismul într-adevăr funcționează.

„Vă mulțumesc, domnule primar și stimați colegi, pentru încrederea acordată, trebuie să vă mărturisesc că dacă este să mă gândesc la ultimii trei ani și jumătate din viața mea, mi-aduc aminte trei momente speciale, respectiv gala de închidere a Zilelor Culturale Maghiare, când am avut ocazia, împreună cu domnul primar, să reprezentăm conducerea acestui oraș și să dovedim comunității că, într-adevăr, în Cluj funcționează multiculturalismul. Sper ca și în acest mandat, o să avem ocazia, după trecerea pandemiei, de a savura asemenea momente și să lucrăm împreună pentru dezvoltarea Clujului. A fost un mandat cu succes, dar mărturisim că mai avem și foarte multe lucruri de făcut”, a spus Olah Emese.

CITEȘTE ȘI

Primarul Emil Boc și consilierii locali au depus jurământul - VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter