Politică

Klaus Iohannis: „Am avut prezență bună la vot pentru că suntem în criză sanitară/ PNL are scor istoric, cel mai bun din ultimii 30 de ani”

Klaus Iohannis a punctat faptul că scorul de la alegerile locale 2020 al PNL este cel mai bun rezultat din ultimii 30 de ani. Totoadtă, președintele este mulțumit de prezența la vot, fiind dată situația epidemiologică.

Klaus Iohannis: „Am avut prezență bună la vot pentru că suntem în criză sanitară/ PNL are scor istoric, cel mai bun din ultimii 30 de ani” Klaus Iohannis: „Am avut prezență bună la vot pentru că suntem în criză sanitară/ PNL are scor istoric, cel mai bun din ultimii 30 de ani”

 

 

Având în vedere faptul că România, printre multe alte țări, se află într-o criză epidemiologică, președintele țării, Klaus Iohannis, s-a arătat mulțumit de prezența la vot din acest an.


 

Președintele este mulțumit și de modul în care acestea s-au organizat, descriind acțiunea ca o „mobilizare exemplară”.


„Ieri au avut loc alegerile locale din România în condiții cu totul speciale generate de epidemia de COVID-19. Vreau să subliniez de la bun început faptul că ceea ce am văzut pe tot parcursul zilei de duminică în majoritatea covărșitoare a secțiilor de vot a reprezentat o mobilizare exemplară.

Am avut o prezență bună la vot, cu atât mai mult cu cât, repet, ne aflăm într-o criză sanitară. Aceasta arată că societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune. Implicarea fiecăruia dintre noi în momentele de decizie majoră privind viitorul nostru este cea care va transforma România în țara pe care ne-o dorim”, declară președintele la o conferință de presă.


Klaus Iohannis menționează și victoria Partidului Național Liberal, ca fiind cea mai bună din ultimii 30 de ani. La polul opus este poziționat PSD, ca înfrânt, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Peședintele punctează că de la referendumul pentru justiție din anul precedent a început, de fapt, căderea Partidului Social Democrat.

Așadar, în urma scrutinului pentru locale victoria aparține în primul rând democrației românești. A fost o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care PNL şi USR devin forţele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziţie cu unul dintre cele mai slabe rezultate. E un val care a început la referendumul pe justiţie pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD şi a culminat cu alegerile prezidenţiale. Pentru PNL e un scor istoric, cel mai bun rezultat în ultimii 30 de ani”


CITEȘTE ȘI:

PNL a câștigat 59 de primării din județul Cluj, din totalul de 81. Daniel Buda: „Este un vot care ne onorează, dar ne și responsabilizează”

 


El e cel mai iubit primar din țară! A obținut un scor incredibil la alegerile locale 2020

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter