Actualitate

El e cel mai iubit primar din țară! A obținut un scor incredibil la alegerile locale 2020

Cel mai votat primar este la al șaselea mandat. Digitalizarea și inovarea zonei rurale i-au adus câștigul postului de primar cu un procent de 88,2%din voturi.

el-e-cel-mai-iubit-primar-din-tara-a-obtinut-un-scor-incredibil-la-alegerile-locale-2020 el-e-cel-mai-iubit-primar-din-tara-a-obtinut-un-scor-incredibil-la-alegerile-locale-2020

 

 


Gheorghe Damian este la al șaselea mandat cu 88,2% din voturile cetățenilor din comuna Ciugud, județul Alba. Primarul și-a depășit propiul record înregistrat în urmă cu patru ani și se poate lăuda cu un scor cum nu s-a mai văzut nicăieri în acest scrutin.

Exclus din Partidul Social Democrat, acesta a fost nevoit să intre în cursa electorală ca independent, dar nimic nu l-a putut împiedica să obțină o victorie spectaculoasă în fața rivalilor politici.


De ce este atât de iubit primarul din Ciugud?

Primarul comunei este foarte iubit de cetățeni deoarece a modernizat administrația publică locală, prin proiectul „Smart Village” lansat în 2019. Proiectul constă în digitalizarea serviciilor publice, precum și dezvoltarea satului românesc.

Totodată, comuna este cunoscută în toată țara datorită ratei de absorbție a fondurilor europene. Toate locuințele din sat au utilități, drumurile sunt asfaltate și cetățenii dispun de interenet wireless.


În Ciugud a fost înființată prima școală smart din România.

În comuna din judeșul Alba s-a înființat prima școală smart din România. Aceasta este dotată cu un sistem inteligent de acces în clădire, prin permiterea recunoașterii faciale a elevilor și profesorilor. De asemenea, li se măsoară tempreratura și se semnalează imediat dacă se întâmplă ca unul dintre elevi să nu poarte mască. În plus, un alt software detectează nivelul de dioxid de carbon și anunță când trebuie aerisită clasa.

Portarul este înlocuit cu un robot care întâmpină elevii cum trebuie. Tot el trebuie să strige primul catalogul și să anunțe directorul școlii dacă se întâmplă ca un elev să fie absent.


Prin urmare, școala din Ciugud este cea mai modernă și smart școală din România, și una foarte eficientă pe timp de pandemie.

CITEȘTE ȘI:


Ungureanu: „Îl felicit pe Emil Boc. I-am scris de dimineață un mesaj, așa cum se face în fairplay-ul politic”

 

PNL va împărți puterea cu UDMR la Cluj-Napoca. Incertitudine în Consiliul Județean

 

abonare newsletter