Politică

Cordoș îi cere Prefectului emiterea ordinelor de încetare a mandatelor consilierilor locali ex-PSD

Alexandru Cordoș, președintele organizației PSD Cluj, îi solicită Prefectului Mircea Abrudean emiterea ordinelor privind constatarea încetării de drept a mandatelor de consilieri locali, pentru aleșii locali care au plecat din PSD spre alte partide.

Cordoș îi cere Prefectului emiterea ordinelor de încetare a mandatelor consilierilor locali ex-PSD Cordoș îi cere Prefectului emiterea ordinelor de încetare a mandatelor consilierilor locali ex-PSD

 

 


Organizația județeană a Partidului Social Democrat Cluj a trimis, în urmă cu două săptămâni, o solicitare Instituției Prefectului, pentru emiterea ordinului de constatare a mandatelor tuturor consilierilor locali PSD din județ care acum candidează din partea altor partide.

 


Deși în cazul consilierului județean Alin Popoviciu, emiterea Ordinului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului s-a petrecut rapid, pentru consilierii locali, procedura se pare că este mai anevoioasă.

Social-democrații susțin că, în 14 septembrie, Organizația Județeană Cluj a PSD a primit o solicitare scrisă din partea Prefectului pentru aducerea unor probe doveditoare a depunerii candidaturii din partea altui partid pentru consilierii locali în cauză, probele solicitate fiind transmise miercuri, 16 septembrie, constând în lista centralizată a tuturor candidaților la alegerile administrației publice locale din anul 2020, preluată de pe site-ul BEC.


Conducerea PSD Cluj arată că, până la ora transmiterii acestui comunicat, ordinele nu au fost emise.

„Solicit Prefectului emiterea ordinelor de încetare a mandatelor de consilieri pentru aleșii locali traseiști. Probele suplimentare sunt evidențe cunoscute și nu există o explicație rațională pentru această întârziere în respectarea și aplicarea legii. În spiritul respectului față de cetățeni, aceste mandate trebuie emise cu celeritate. Traseismul politic trebuie sancționat!”, transmite Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj.


Ce spune prefectul?

La solicitarea Monitorul de Cluj, prefectul Mircea Abrudean a declarat că o parte dintre ordine au fost emise deja, urmând ca altele să fie emise și zilele viitoare: „Au fost emise deja o parte din ordine, o parte se emit azi și mâine, în funcție de cum s au pus la dispoziție documentele solicitate”, a spus prefectul.

Sesizările au fost depuse pe numele următorilor consilieri locali:


- Ros Nicolae, Sălăgean Adrian, Paul Nastase, Pîrlea Daniela, Sămarinean Iulia, Nemeș Lucian, Crișan Sorina (Municipiul Turda);

- Stan Vasile, Costea Maria, Reti Ștefan, Coroiu Elena, Chețan Bogdan (Comuna Aiton);

- Pop Simina, Biro Erno, Giloan Radu, Neamt Ileana, Pop Simona (Comuna Așchileu);

- Emil Bodea, Moldovan Ioan, Moldovan Dumitru, Morea Adina, Soporan Alexandru, Cuc Niculaie (Comuna Ceanu Mare);

- Mezi Vasile, Urian Ionuț, Ciubacan Sergiu, Murza Gabriela (Comuna Cuzdrioara);

- Nasalean Teodor, Mariana Mascus, Balea Maria, Nicoara Bogdan Vasile, Perde Traian, Perde Daniel Traian, Sabou Mircea Daniel (Comuna Feleacu);

- Deji Zeno-Ioan (Comuna Jichișu de Jos); Tobias Andrei (Comuna Geaca);

- Dumitru Gabriela (Comuna Luna);

- Mureșan Andrei, Păunescu Ioan, Moldovan Cristian, Orsanu Gelu, Balla Maria, Ceteraș Alin (Comuna Mica);

- Maxim Grigore, Mureșan Marius, Savarasan Maria, Pop Ioan, Roman Grigore (Comuna Mintiu Gherlii);

- Ghic Nicolae (Comuna Mărișel);

- Giurgiu Olimpia (Comuna Palatca);

- Chris Mihai, Mărginean Vasile, Fechete Mihai, Moldovan Marinel, Pența Lazăr (Comuna Sânmărtin);

- Crișan Vasile Marian, Drăgan Vasile (Comuna Săndulești);

- Neamț Claudiu (Comuna Săvădisla);

- Farcas Grigore (Comuna Vad).

 

CITEȘTE ȘI

PSD Cluj a solicitat ÎNCETAREA MANDATELOR a zeci de consilieri locali, plecați la alte partide. VEZI LISTA

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter