Politică

Consilierul județean trecut de la PSD la PNL a rămas fără funcție

Instituția Prefectului a emis Ordinului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean a lui Alin Popoviciu.

Consilierul județean trecut de la PSD la PNL a rămas fără funcție Consilierul județean trecut de la PSD la PNL a rămas fără funcție

 

 


Organizația Județeană Cluj a Partidului Social Democrat informează că a fost înștiințată ieri, 14.09.2020, de către Instituția Prefectului referitor la emiterea Ordinului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier în Consiliul Județean Cluj a lui Alin Popoviciu.

 


Consilierul județean a fost ales în 2016 pe listele PSD, depunându-și candidatura pentru un nou mandat pe listele Partidului Național Liberal. PSD Cluj a depus în data de 2 septembrie o sesizare la Instituția Prefectului pe numele consilierului județean Alin Popovici, patronul firmei Alis, după ce acesta și-a depus candidatura pe lista candidaților PNL la Consiliul Județean.

„Este o victorie de etapă, prin care am dorit să transmitem un mesaj alegătorilor și cetățenilor județului nostru privind respectarea valorilor fundamentale, democratice și instituțiilor statului român. Electoratul nu mai poate fi păcălit de discursurile mincinoase ale celor care au descoperit, peste noapte, valorile liberalismului. Este vorba de primari, consilieri județeni și locali ai Partidului Social Democrat care și-au trădat alegătorii și au ales calea oportunismului și a intereselor personale. Și așa vor rămâne în conștiința publică a comunităților!”, a transmis Alexandru Cordoș, președintele interimar PSD Cluj.


Prefect: „A fost emis Ordinul de încetare a mandatului înainte de termen”

Prefectul Mircea Abrudean a confirmat, pentru Monitorul de Cluj, că a aplicat prevederile Codului Administrativ și a emis Ordinul de încetare a mandatului înainte de termen.

„Având în vedere solicitarea partidului pe lista căruia a fost ales, precum și documentele justificative anexate, din care reiese că persoana a fost validată ca și candidat pe lista altui partid, a fost emis Ordinul de încetare a mandatului înainte de termen, conform prevederilor Codului Administrativ”, a declarat Abrudean.


Amintim că organizația PSD Cluj a depus o sesizare cu numele tuturor celor 13 primari care au fost aleși din partea PSD și candidează acum pe listele PartiduluI Național Liberal, dar și cu numele a zeci de consilieri locali, aflați în aceeași situație. 

„(Conducerii PSD Cluj - n.red.) i s-au solicitat documente justificative din care să reiasă că acele persoane candidează pe lista altor partide, respectiv să ne comunice Hotărârile Birourilor Electorale de Circumscripție de validare a candidaturilor din partea altor partide”, a mai spus prefectul Mircea Abrudean.


 

CITEȘTE ȘI

PSD Cluj cere încetarea mandatului unui consilier județean trecut la PNL

 

abonare newsletter