Politică

Promisiuni electorale marca PSD. Marcel Ciolacu propune un bonus consistent pentru profesori.

Președintele PSD propune ca profesorii și personalul școlar să primească bonusuri, deoarece odată cu începerea școlii și ei se află în „linia întâi”.

Promisiuni electorale marca PSD. Marcel Ciolacu propune un bonus consistent pentru profesori. Promisiuni electorale marca PSD. Marcel Ciolacu propune un bonus consistent pentru profesori.

 

 


Marcel Ciolacu, președintele PSD și-a exprimat părerea pe pagina de Facebook, cu privire la bonusurile pe care profesorii ar trebui să le primească. El afirmă că personalul didactic și nedidactic se află în lina întâi odată cu începerea școlii.

„PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari! De asta propunem acordarea unui bonus salarial pentru profesori și personalul școlar auxiliar, pentru că și ei sunt acum în linia întâi odată cu deschiderea școlilor, dar și respectarea legii în privința creșterii pensiilor. Orban are majoritate în Parlament împreună cu aliații săi USR, PMP, UDMR și minorități. Să își asume respingerea acestor propuneri și să nu mai caute vinovați pentru că nu mai au nicio scuză. Sau aveți majoritate numai când vreți să rămâneți pe funcții?!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina lui de Facebook.


După câteva ore de la postarea anunțului, a fost depusă inițiativa legislativă la Parlament. Inițiativa este semnată și de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, dar și de senatorul Robert Cazanciuc.

Această inițiativă prevede ca personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din înățământul de stat să primească un bonus de 2.000 de lei pe lună, respectiv 1.500 de lei acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului de infectare cu nouol coronavirus.


„Având în vedere prevederile ordinului comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 , în care sunt prevăzute o serie de 3 scenarii, precum și o multitudine de ghiduri privind măsuri de sanitare și de protecție pentru fiecare nivel educațional în parte, se simte nevoia de stimulare financiară a acestor categorii foarte importante de personal”, arată inițiatorii în expunerea de motive.

 


CITEȘTE ȘI:

 


Primarii PSD care candidează din partea PNL ar putea rămâne fără funcție! PSD Cluj va depune sesizare pentru încetarea mandatelor

 

Metehnele lui Dragnea nu dispar din PSD Cluj (P.E.)

 

 

 

abonare newsletter