monitorulcj.ro Menu
Politică

Metehnele lui Dragnea nu dispar din PSD Cluj (P.E.)

Partidul Social Democrat Cluj, în obsesia față de locul 1, a scos în mod ilegal afișele electorale ale Partidului Mișcarea Populară Cluj pentru a-și pune propriul candidat pe locul 1 pe panourile electorale din Cluj-Napoca.

Metehnele lui Dragnea nu dispar din PSD Cluj (P.E.)

 

 


Conform Legii 115/2015 și actualizată în 2020 pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020, partidele politice nu au voie să intervină asupra panourilor în detrimentul competitorilor sau să împiedice folosirea panourilor electorale special amenajate de Primărie de către un alt partid.

 


Însă, Partidul Social Democrat Cluj, în obsesia față de locul 1 a scos în mod ilegal afișele electorale ale Partidului Mișcarea Populară Cluj pentru a-și pune propriul candidat pe locul 1 pe panourile electorale din mai multe locații din municipiul Cluj-Napoca. Nu numai că au înlocuit afișele Partidului Mișcarea Populară Cluj, dar au fost vandalizat și aruncate pe stradă în anumite locații.

În municipiul Cluj-Napoca, afișarea pe panourile electorale se desfășoară conform principiului „primul venit, primul servit” dar deși Partidul Mișcarea Populară a afișat candidatul cu câteva zile înaintea PSD-ului, socialiștii democrați nu și-au respectat competitorii și au scos în mod abuziv afișele pentru a le înlocui cu ale lor.


Partidul Mișcarea Populară Cluj a depus patru sesizări către autoritățile și Biroul Electoral de Circumscripție pentru îndreptarea situației.

În mod clar, membrii PSD Cluj nu sunt adepții fair-play-ului și abaterile de la lege pe timpul campaniei electorale din partea acestora aduc mai degrabă aminte de PSD-ul lui Dragnea decât de PSD-ul reformat promis de Ciolacul cu câteva săptămâna în urmă la congres.
PUBLICAT DE MONITORUL EVENTS SRL, LA COMANDA PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ CLUJ. CUI 21200020