Politică

Deputatul Mircia Giurgiu vrea autostradă de la Turda la Sebeş

<p />Deputatul independent Mircia Giurgiu propune realizarea unei autostrăzi de aproximativ 60 de kilometri între Turda şi Sebeş astfel încât Clujul să fie legat de Bucureşti.

În acest sens, el va depune o interpelare la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

„Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu ne-a informat că lucrările la autostradă vor continua cu fonduri europene. Aş vrea să propun să se construiască o autostradă care să ne lege de coridorul 4 şi nu cred că ar fi o problemă constuirea a 60 de kilometri de autostradă”, a declarat Giurgiu. Deputatul a mai precizat că îi va cere ministrului Transporturilor să anunţe când vor începe lucrările la Autostrada Transilvania cu ajutorul fondurilor europene.


În urmă cu o săptămână, Anca Boagiu, prezentă la Cluj cu ocazia inaugurării centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, a anunţat că lucrările la A3 vor continua prin bani europeni. „Vreau să vă dau şi o veste bună, pe care nu o ştie nici măcar domnul prim-ministru. Ca urmare a negocierilor pe care le-am purtat cu colegii din Comisia Europeană, tronsoanele de pe autostrada Transilvania au fost acceptate spre a fi finanţate din fonduri europene. Este vorba despre toate tronsoanele”, a fost anunţul lui Boagiu de acum o săptămână. Ministrul a precizat că se va începe cu segmentul Gilău – Nădăşel din judeţul Cluj.    G.D.

abonare newsletter