Politică

Sensuri giratorii noi în cartierul Gheorgheni

<p />Primăria Cluj-Napoca a anunţat ieri că deschiderea centurii Vâlcele – Apahida a dus aproape la eliminarea completă a traficului greu în mai multe zone din oraş.

„În urma punerii în funcţiune a variantei ocolitoare Vâlcele – Apahida, traficul de tranzit din municipiul Cluj-Napoca a fost eliminat de pe traseul Calea Turzii, Bună Ziua, Constantin Brâncuşi, Nicolae Titulescu, Slănic, Alexandru Vaida Voevod, Teodor Mihali, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, permiţând, în consecinţă, regândirea circulaţiei rutiere şi înfiinţarea unor măsuri de natură să crească siguranţa traficului în municipiu”, au anunţat reprezentanţii Primăriei. Astfel, primul punct de intervenţie este intersecţia Nicolae Titulescu cu strada Septimiu Albini, unde au fost deja demarate lucrări de construire a unui sens giratoriu. Lucrările sunt executate de SC Diferit, în acest moment fiind desfiinţate rondurile de flori existente şi urmând să fie reconfigurat sensul, care va avea amenajată şi o zonă verde, pe modelul celorlalte giraţii din oraş. Valoarea lucrărilor este de 320.000 de lei, acestea urmând să fie finalizate săptămâna viitoare. „Înainte de punerea în funcţiune a variantei de ocolire pentru Cluj-Napoca, numărul vehiculelor de trafic greu care tranzitau municipiu pe axa sus menţionată se cifra în medie la 25.000 pe 24 de ore. Conform estimărilor prealabile ale inspectorilor care urmăresc traficul rutier, volumul a scăzut cu circa 90% de la deschiderea circulaţiei pe centura ocolitoare”, au mai arătat reprezentanţii municipalităţii.

Următorul pas va fi modificarea sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Titulescu, Unirii, Slănic şi Liviu Rebreanu.     M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter