Politică

Codul etic al PDL, dat de model opoziţiei

<p />Adoptarea de către Biroul Permanent al PDL a Codului etic al partidului e un pas înainte în ceea ce priveşte dezvoltarea culturii organizaţionale moderne în partid şi este un moment care marchează, din nou, diferenţa dintre PDL şi partidele din USL în ceea ce priveşte raportarea la problema corectitudinii în politică, afirmă deputatul democrat-liberal Raluca Turcan, marţi, într-o postare pe blogul personal.

Potrivit acesteia, Codul este „explicit şi sever, precizând atât abaterile posibile (21 la număr, majoritatea în legătură cu fapte sau suspiciuni de corupţie), cât şi sancţiunile aferente”.

Ea spune că, Partidul Democrat Liberal, „aşa criticat cum este pentru unele dintre persoanele care au ajuns în funcţii publice, arată dorinţa de a crea mecanisme reale pentru a promova oameni corecţi şi competenţi şi pentru a-i sancţiona pe cei asupra cărora există dovezi sau suspiciuni întemeiate de corupţie”.

„PSD şi PNL, cu toată bătălia lor retorică pentru integritate şi împotriva corupţiei, rămân în zona mocirloasă a corupţiei de partid. Teoria spune că partidele se reformează mai mult în opoziţie decât la putere, însă pentru PSD şi PNL constatăm că teoria nu se verifică. Deşi în opoziţie, aceste partide nu sunt interesate în mod real de descurajarea şi eliminarea corupţiei din propriile rânduri, de parcă ar fi compuse din clone ale Albei ca Zăpada. De aceea gestul PDL (care rămâne să treacă proba aplicării practice) ar trebui să constituie un model pentru PSD şi PNL. Dacă opoziţia îl ignoră, vom şti cu certitudine că îşi doresc să exercite o guvernare la fel de coruptă precum cea din vremea lui Adrian Năstase”, susţine Raluca Turcan în postarea de pe blog.

abonare newsletter