Politică

23 mil. lei pentru gunoaiele clujenilor

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/12_ziua/05 sedinta consiliul judetean prima in sediul nou rp 31.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cele trei staţii de transfer vor fi construite în Huedin, Mihai Viteazu şi Gherla.

Consiliul Judeţean Cluj a demarat o licitaţie privind construcţia a trei staţii de transfer în judeţul Cluj, parte a proiectului european privind sistemul integrat de management al deşeurilor.

Principala componentă a proiectului, construirea centrului de deşeuri, este blocată însă din cauza contestaţiilor.


„Contractul de lucrări se referă la construirea a trei staţii de transfer în judeţul Cluj, care sunt parte a sistemului de management integrat al deşeurilor solide, care va fi dezvoltat pentru a servi întreg judeţul Cluj. Staţiile de transfer vor fi construite în Huedin, Mihai Viteazu şi Gherla”, au explicat reprezentanţii Consiliului Judeţean în documentaţia de atribuire.

Valoarea estimată fără TVA a contractului ajunge la 23 de milioane de lei fără TVA, principalul criteriu de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Ofertele depuse la licitaţie vor fi deschise în data de 17 noiembrie, la ora 11.


Proiectul, blocat parţial de contestaţii

În paralel, Consiliul Judeţean a ajuns să se lupte în instanţă pentru a putea realiza centrul de deşeuri. Primul termen de judecată în dosarul privind centrul de management de deşeuri al Clujului a fost stabilit pentru data de 26 octombrie. Vă reamintim că forul judeţean a atacat în instanţă decizia Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) prin care este obligat să reia procedura de atribuire a licitaţiei. Practic, construirea centrului de deşeuri al Clujului a fost din nou blocată de către CNSC care a decis, pentru a doua oară, să admită contestaţia formulată de unul dintre participanţii la licitaţie şi a dispus reluarea procedurii de atribuire. Licitaţia pentru construirea centrului de deşeuri a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, câştigătoare fiind declarată asocierea dintre Hidrocontrucţia SA, SC Iridex Group Construcţii SRL şi SC Agip Proiect SRL, care a avut cea mai mică ofertă financiară la licitaţie, de 103 milioane de lei.


Până în prezent, proiectul nu a putut fi pus în aplicare, fiind blocat constant de contestaţii. Practic, firmele aflate pe locul al doilea (Confort SA, Atzwanger SPA, Ladurner Impianti SRL şi Vel Service SA) s-au încăpăţânat să conteste fiecare decizie a comisiei de licitaţie a Consiliului Judeţean, iar CNSC le-a dat câştig de cauză de fiecare dată.

abonare newsletter