Politică

Primele decizii luate de Alexa: „Cine nu vrea să muncească pentru PSD, să plece în Burundi!”

Liviu Alexa, noul preşedinte interimar al filialei locale după ce Horia Nasra a fost demis de Viorica Dăncilă, a produs deja primele schimbări la cârma PSD Cluj.

Vasile Sălătioan in, Remus Lăpușan out! Printr-o hotărâre făcută publică și pe pagina sa de Facebook, liderul social-democraţilor clujeni dezvăluie că a decis revocarea lui Remus Lăpuşan din funcţia de lider de grup al consilierilor judeţeni PSD, înlocuindu-l cu Vasile Sălătioan (n.red. în document scrie Ioan). Mai departe, Liviu Alexa a făcut o vizită la sediul Tineretului Social Democrat (TSD) Cluj, publicând imagini cu haosul de la sediu și muștruluindu-l pe fostul președinte interimar.

„ Azi (n.red. vineri), am preluat cheile și ștampila PSD Cluj. (…) Am făcut un inventar al sediilor PSD, când am ajuns la sediul Tineretului Social Democrat Cluj, să îmi pice fața: jeg cât cuprinde, debandadă cât China. Bă, Nasra Horică, marele «lider» al PSD Cluj, așa jeg e și la tine acasă? Păi, cum să vină, nene, tinerii în PSD Cluj, dacă sediul dedicat Tinerilor Social Democrați e o cocină în toată regula?”, a replicat Alexa.


De altfel, Horia Nasra trece cu greu peste faptul că a fost înlocuit la șefia organizației județene Cluj a social-democraților. Mai marii din PSD spun că Nasra a plătit pentru rezultatele proaste pe care le-a avut la Cluj, deputatul susține că a fost o decizie eronată a conducerii. Alexa îl acuză de ipocrizie și îi cere demisia fostului președinte.

„Haha, aseară (n.red. joi) când ai ieșit și ai întins mâna către mine, ai zis că vrei o colaborare normală. Astăzi (n.red. vineri), demonstrezi cât ești de ipocrit. Ai fost numit interimar exact prin aceeași procedură. Ai profitat de interimat ca să te pui ca un țăran deputat eligibil (primul pe listă) și încasezi datorită PSD 5.000 de euro pe lună. Nu e problemă că nu îți place Liviu Alexa, dă-ți demisia din PSD și Camera Deputaților, și rămâi demn ca în 2016, când ți-ai dat demisia din funcția de președinte TSD!”, a fost comentariul lui Alexa la o postare pe Facebook a deputatului clujean, comentariu șters între timp.


PSD Cluj-Napoca nu există din cauza „blaturilor”, spune Alexa

„Proiectele pentru județul Cluj, pentru municipiul Cluj-Napoca, se fac LA PARTID, nu la Kilometrul 17 sau la alte restaurante mulse de Oleleu (n.red. directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu). Unii primari pesediști au uitat acest lucru. Eu știu că la crâșmă se bea, la partid se muncește. Pe față, cu creion și hârtie în mână”, a punctat Liviu Alexa, pe pagina sa de Facebook.

Proaspătul lider interimar al social-democraților clujeni susține că unii primari pesediști nu au mai făcut acest lucru și că, „mânați de orgolii mărunte”, aceștia „șantajează de ani de zile” conducerile naționale că vor pleca, că „fac non-combat”. „Gata cu șantajul deputatului X care șantajează în Parlament cu votul sau propriul partid care l-a pus acolo!”, afirmă Alexa.


„Gata cu șantajul primarului Y care a fost varză la 26 mai, luând-o în freză de la USR și PNL, care amenință cu non-combat la Cotroceni pentru Dăncilă! Ce non-combat, nene, că în iunie 2020, dacă nu muncești acum, te scoate istoria din timpul politic cu un șut în fund? Cine vrea să muncească pentru PSD, să o facă, cine nu, să plece în Burundi sau la ProTradamia sau unde or vrea”, avertizează președintele PSD Cluj.

„Organizație în implozie? Care organizație la Cluj-Napoca? Ea nu există, blaturile au ucis PSD-ul pe municipiu! Un lucru e sigur. Ador situațiile dificile. Mă încarcă. Oricât de dificil ar fi un obiectiv, până nu îl ating, nu am somn. Ca dovadă, am deja o listă cu 50 de tineri ce vor să se înscrie în PSD Cluj”, susține Liviu Alexa.


CITEȘTE ȘI: Liviu Alexa, primele declaraţii în calitate de lider PSD Cluj: „Am venit într-un moment greu. Sper să fac partidul să strălucească din nou”

abonare newsletter