Politică

Sute de studenţi basarabeni au votat la alegerile din Republica Moldova la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca

Câteva sute de studenţi basarabeni au votat, duminică, până la orele amiezii, la secţia deschisă la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova.

"Am început activitatea la ora 7.00 şi secţia se va închide la ora 21.00. Procesul de votare decurge normal, până duminică la amiază au votat peste 200 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Estimăm că s-ar putea să voteze peste 1.500 de persoane, în special studenţi", a declarat preşedintele secţiei de votare de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Gheorghe Soltan.

Una dintre studentele din Republica Moldova care învață la Cluj-Napoca, Alina, a afirmat că a votat pentru o schimbare în bine.


„Vrem un viitor mai bun pentru Republica Moldova, pentru părinții noștri și frații noștri care sunt acolo, iar acest viitor nu poate fi decât alături de UE”, a spus aceasta.

Adrian, un student care a venit din Târgu-Mureș să voteze la Cluj-Napoca, a spus că a votat pentru un viitor prosper, pentru o viață mai bună în Republica Moldova.


Câteva zeci de cetăţeni moldoveni nu au putut să voteze la Cluj-Napoca, având în vedere că au paşapoartele expirate şi nu se poate vota cu cartea de identitate.

În Republica Moldova sunt organizate, duminică, alegeri parlamentare, precum şi un referendum.


Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a informat că prezența la vot la alegerile parlamentare de duminică este mult mai mare decât prezența la vot la scrutinul din 2014. Până la ora 13.00 au votat circa 27% din alegători, potrivit unimedia.info.

abonare newsletter