Politică

HALUCINANT! Rareș Bogdan candidează la europarlamentare PE LISTA PNL. În locul lui Crin Antonescu.

Jurnalistul Rareș Bogdan va deschide lista la europarlamentare pentru PNL. „Rareş Bogdan este flamboiant, colorat, uneori isteric, exact cum îşi doresc alegătorii radicali de dreapta”, îl descrie jurnalistul Dan Andronic. Dar, cine este cu adevărat Rareș Bogdan?

Rareș Bogdan, candidatul PNL pentru orice Rareș Bogdan, candidatul PNL pentru orice

Rareș Bogdan a negat în mai multe rânduri că ar accepta oferta PNL pentru a candida la alegerile europarlamentare, dar informația este susținută cu tărie de surse din PNL. Jurnalistul Radu Tudor, care citează surse din PNL, susține că Rareș Bogdan este în proporție de 90% capul de listă al PNL pentru alegerile europarlamentare, iar, în plus, Ludovic Orban i-a oferit președinția PNL București, detaliu care încă se negociază.

De ce l-ar vrea PNL pe Rareș Bogdan? „PNL are o problemă de credibilitate. La europarlamentare venea cu o listă de membri de partid, Blaga, Hava, Falcă, Buşoi, eventual deschidea cu un traseist politic, Siegfried Mureşan, ales pe listele PMP, unde a fost şi preşedinte de partid, paraşutat la PNL, cu alte cuvinte o listă fără pic de energie”, scrie Dan Andronic, în EVZ.


Semnificativ este faptul că lista candidaților PNL la europarlamentare a fost amânată 2 săptămâni, tocmai pentru a avea timp să se definitiveze candidatura.

Rămâne de văzut, în aceste noi condiții, ce poziție va ocupa pe listă actualul eurodeputat din zona Clujului, Daniel Buda.


Rareș Bogdan a fost în mai multe rânduri „în cărți” pentru funcții importante oferite de liberali. I s-a oferit să candideze într-un colegiu de deputați din Cluj-Napoca, iar Crin Antonescu i-a oferit șefia TVR.

„Jurnalistul” s-a lăudat că Emil Boc i-ar fi propus să devină purtător de cuvânt al Guvernului, dar Emil Boc nu a confirmat niciodată acest lucru.


În octombrie 2012, Rareş Bogdan a fost validat de Comitetul Naţional Executiv al PNL pentru a participa la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe listele USL (PSD+PNL). Rareş Bogdan ar fi urmat să candideze pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 3 Cluj, unde a candidat în cele din urmă Aurelia Cristea (PSD, la acel moment).

Jurnalistul clujean Rareş Bogdan a fost coleg de facultate şi de grupă cu Eduard Hellvig, actualul şef al SRI și a adus în anturajul lui o mulțime de „oameni problemă”.


În 2015, jurnalistul-politician Rareș Bogdan l-a nășit pe Florin Muntean Jr., fiul fostului director al Transgaz și senator PD-L de Mediaș, Florin Muntean. În 2008, Muntean senior a fost naşul fetei lui Vasile Blaga, al cărui prieten apropiat este.

În politică, Rareș Bogdan s-a remarcat prin frecvente jocuri murdare împotriva unor politicieni ai vremii.


În 2015, fostul președinte Traian Băsescu a denunțat „încercarea de execuție-mediatică a tripletei neprofesioniste, domnii Gușă, Rareș Bogdan și Hoandră”. Numele realizatorului TV a apărut - în calitate de martor sau doar menționat - în dosarele de corupție ale mai multor primari: George Scripcaru (Brașov, PDL), Sorin Oprescu (București, PSD), respectiv al Marian Vanghelie (secorul 5 București, PSD).

În 2016, stenogramele din dosarul deputatului clujean Adrian Gurzău (PDL) arătau cum Rareș Bogdan l-ar fi ajutat să pună presiune mediatică pe șefa Autorității pentru Supraveghere Financiară Angela Toncescu. Legăturile lui Bogdan cu Angela Toncescu datau din 2007, când a semnat în numele firmei Trend Communications mai multe contracte cu Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, în valoare de 128.250 de euro + TVA. Din partea CSA, contractele au fost semnate tocmai de Angela Toncescu.

Poate nu întâmplător, fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea l-a acuzat de „părtinire” și spunea că „domnul Rareș Bogdan este prieten cu cine îl finanțează”.

La Cluj, Rareş Bogdan a condus Ziua de Cluj, ziar pe care l-a „înclinat” USL (PSD-PNL) în campaniile electorale de la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter