monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Antonescu confirmă: clujeanul Rareș Bogdan, în cărți pentru șefia TVR

Rareş Bogdan

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, că au existat unele discuţii informale pentru propunerea clujeanului Rareş Bogdan pentru şefia TVR.

Liderul PNL a afirmat că mai rămâne un subiect în discuţie validarea propunerii PNL pentru şefia TVR la nivelul Parlamentului, în persoana lui Rareş Bogdan. El a menţionat că subiectul susţinerii lui Rareş Bogdan la şefia TVR a fost discutat între liderii USL.

„În legătură cu televiziunea, au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu prin vreo decizie a USL, să propunem pe omul de televiziune, pe omul de presă Rareş Bogdan”, a spus Antonescu.


Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru şefia TVR, afirmând că aşteaptă propunerea din partea PNL. Ulterior, el a fost întrebat dacă PSD nu îl va nominaliza pe Valentin Nicolau pentru a conduce interimar TVR. „Nu, aşteptăm propunerea colegilor liberali şi după aceea discutăm”, a mai spus Ponta. Liderul PSD a admis, totuşi, că la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Surse politice au declarat, ieri, pentru Mediafax că PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură.


Printre numele vehiculate anterior pentru şefia TVR se numărau Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, după ce, marţi, Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Rareş Bogdan este un prieten apropiat al lui Eduard Helwig, purtătorul de geantă al lui Crin Antonescu, şi al lui Dan Motreanu, fost secretar general al PNL (originar din Ocna Mureș, ca şi realizatorul TV). Rareş Bogdan e cunoscut pentru atitudinea servilă faţă de reprezentanții USL, unul dintre puţinii realizatori TV la care liderul PNL Crin Antonescu este invitat pentru a fi "periat" după fiecare scandal în care e implicat. La Cluj, Rareş Bogdan a condus Ziua de Cluj, ziar pe care l-a "înclinat" USL în campaniile electorale de la alegerile locale din 2012 şi parlamentare din acelaşi an, iar ulterior l-a falimentat.

Etichete: rares bogdan