Actualitate

Un jurnalist din Cluj, audiat la DNA într-unul din dosarele lui Vanghelie

Un jurnalist clujean ar fi fost audiat de DNA, al[turi de alţi doi ziarişti, ca martor, într-unul din dosarele lui Marian Vanghelie, conform unei declaraţii făcute de fotsul primar al Sectorului 5 din capitală.

Marian Vanghelie a vorbit miercuri la emisiunea ”Dosar de politician” despre dosarele sale. Marian Vanghelie a vorbit miercuri la emisiunea ”Dosar de politician” despre dosarele sale.

Invitat miercuri seara la emisiunea ”Dosar de politician”, de la B1 TV, Marian Vanghelie a oferit mai multe informaţii importante despre dosarele sale, potrivit evz.ro. Întrebat în legătură cu unele informaţii "pe surse" care ar fi dezvăluit că într-o anchetă împotriva sa ar fi apărut şi numele unor jurnalişti, fostul edil a menţionat că ar fi vorba, de jurnalistul clujean Rareş Bogdan, în prezent moderator al emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, respectiv de Dan Diaconescu şi de Sorin Oancea.

“Este vorba despre Rareş Bogdan (...) Este vorba şi despre Dan Diaconescu, despre care n-am ascuns că suntem prieteni, dar nu este nimic. Şi Rareş, şi Dan sunt martori… Sunt amândoi martori. Şi mai este vorba şi despre domnul Oancea, martor în dosar… dar nu este nicio declaraţie, nici din punctul lui de vedere, nici din al meu… (...) Ei au rămas martori în dosar şi vor fi chemaţi ca martori, dar nu ca parte componentă a dosarului. Cei trei au fost chemaţi la DNA şi vor fi chemaţi la tribunal ca martori, atât. Au fost întrebaţi dacă au avut vreo legătură cu mine, dacă ei cunosc personajul respectiv…”, a spus Marian Vanghelie la B1 TV.


La 14 martie 2015, Instanţa supremă a decis arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie, în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Primarul Sectorului 5 a aflat decizia acasă, iar ordonanţa lui de reţinere a expirat vineri seară, în jurul orei 22:45. În final, Vanghelie a fost încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a lăudat în fața martorilor din dosar că poate interveni pentru blocarea anchetei sale de la DNA. El a pomenit numele jurnalistului Rareș Bogdan, prin intermediul căruia avea acces la președintele României, Klaus Iohannis. Motivul, explicat de primar: PNL avea nevoie de suportul aripii Mircea Geoană- Marian Vanghelie, care au plecat din PSD, pentru a face majoritate în Senat. 


Primarul Marian Vanghelie i-ar fi dat bani jurnalistului Rares Bogdan, iar în interceptarile DNA primarul se laudă cu influența pe care o are Bogdan cu președintele Iohannis, de care el poate profita.

Rareș Bogdan a declarat că nu are nicio legătură cu alegațiile lui Vanghelie. Potrivit evz.ro, procurorii au lăsat aceste stenograme în dosar, pentru a arăta că primarul încerca să influențeze martorul. Potrivit referatului DNA, o parte din mita primită de Vanghelie s-a dus la renovarea sediului de campanie a candidatului PSD din 2009, Mircea Geoană.


Numele lui Rareş Bogdan apare şi în dosarul lui Adrian Gurzău. Citeşte şi: Cine sunt clujenii din presă care l-au ajutat pe Adrian Gurzău să pună presiune pe conducerea ASF?

Ultimele Stiri
abonare newsletter