Politică

Secară nu se cară din PNL. Tișe, pârât la Orban pentru conflictele cu directorul aeroportului?

Consilierul județean Dorel Secară a fost cel mai aprig contestatar al președintelui Consiliului Județean Alin Tișe în chestiunea schimbării membrilor Consiliului de Administrație de la aeroport. Membru PNL de 20 de ani, Secară contestă deciziile lui Tișe în conflictul pe care acesta din urmă îl are cu David Ciceo, președintele aeroportului. Secară spune că nu va pleca din PNL, chiar dacă, în urma ședinței de joi, unele voci spun că urmează înlăturarea sa din partid.

Încercarea preşedintelului Consiliului Judeţean, Alin Tişe, de a schimba membrii Consiliului de Administraţie de la Aeroportul Internaţional Cluj a eşuat. Comisia care trebuie să îşi dea avizul de legalitate asupra proiectului nu a emis niciun punct de vedere. Din această comisie fac parte, inclusiv, consilieri judeţeni din acelaşi partid ca şi Tişe, PNL.

Dorel Secară a fost cel mai vocal consilier județean în ședința de joi unde ar fi trebuit să se discute schimbarea unor membri din Consiliul de Administrație de la aeroport. I-a reproșat lui Tișe că proiectul este abuziv. Secară mai spune că în urma conflictului Tișe-Ciceo are de suferit Partidul Național Liberal.


“Este notoriu că de doi ani de zile suntem într-un conflict permanent, domnul președinte Tișe este într-un conflict permanent cu domnul Ciceo. Are de suferit Aeroportul Cluj, au de suferit cetățenii județului Cluj care sunt proprietarii de drept ai acestui aeroport, și are de suferit Partidul Național Liberal din care și eu fac parte și la care țin ca la familia mea, din care face parte și domnul Tișe, fiindcă cetățenii îl asociază pe domnul Tișe în acest conflict cu Partidul Național Liber, ceea ce nu este corect. Parlamentarii noștri au dispoziție expresă să facă diligențe la București ca în proiectul de buget să se prindă sume care să vină în sprijinul aeroportului. Noi susține aeroportul. Acest proiect mi se pare abuziv. Eu nu am convingerea că acei oameni care sunt astăzi provizoriu în Consiliul de Administrație au greșit și trebuiesc destituiți. Și domnul Tișe vine cu o propunere lipsită de bun simț. Își pune avocatul de casă și tatăl unui alt avocat, de la același birou de avocatură, să conducă aeroportul? Îmi cere mie să votez acest lucru? Să conducă aeroportul niște oameni pe care nu îi cunosc, adică să joc la ruleta rusească soarta aeroportului? Nu pot, conștiința mea nu mă lasă. Indiferent care vor fi repercursiunile și ce măsuri se vor lua împotriva mea”, spune Secară.

Consilierul județean spune că a informat conducerea PNL de la București despre toate acțiunile președintelui CJ Cluj Alin Tișe cu privire la activitatea aeroportului.


“Cei care conduc la nivel național, chiar și local, Partidul Național Liberal la această oră sunt oameni destul de înțelepți și nu cred că vor lua măsuri împotriva mea pentru că nu au niciun motiv. Eu nu sunt înscris în partidul numit Tișe, eu sunt înscris în Partidul Național Liberal de 20 de ani unde am muncit și nu am adus niciodată prejudicii partidului meu, nici nu am s-o fac niciodată, nici nu o să plec din acest partid până la moarte. Dacă voi fi dat afară, vom vedea ce va fi. Dar nu cred că cei care conduc destinele PNL au vreun motiv să ia măsuri împotriva mea. Înainte de această ședință, am discutat cu foarte mulți lideri ai partidului legat de această problemă (n.red. schimbarea CA de la aeroport), inclusiv la București, inclusiv cu președintele PNL la nivel de țară. L-am informat. Mulți colegi de-ai mei din PNL din Consiliul Județean gândesc ca mine, dar oamenii nu au curajul să se exprime. Unii sunt legați de serviciu, alții de copii, alții de tot felul de interese. Mie mi frică de bunul Dumnezeu, eu am activitatea mea privată în agricultură, nu am dosare nici la ANI, nici conflicte de interese, absolut nimic. Eu am datorie mare față de cetățenii județului Cluj care m-au trimis aici și față de conștiința mea”, a mai spus Secară.

CITEȘTE ȘI


Lovitură pentru Tişe. Membrii Consiliului de Administraţie de la Aeroport nu au fost schimbaţi. Proiectul a fost RETRAS

CITEȘTE ȘI


Tișe: „Hai să începem ședința că riscăm să pice avioanele”. Așa a început președintele CJ ședința în care propunea schimbarea Consiliului de Administrație al Aeroportului

CITEȘTE ȘI


Mineriada lui Tișe. Și-a adus funcționarii să-l apere de sindicaliștii de la aeroport. “Cum a făcut Iliescu!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter