Actualitate

Mineriada lui Tișe. Și-a adus funcționarii să-l apere de sindicaliștii de la aeroport. “Cum a făcut Iliescu!” - FOTO/VIDEO

Birourile forului județean au fost goale astăzi ore întregi, după ce aproape toți angajații instituției au participat, în premieră, la ședința de Consiliu Județean. Angajații au ocupat integral toate scaunele din sala de ședință cu zeci de minute bune înainte de începerea ședinței. “Ați adus niște oameni împotriva altor oameni cum a făcut Iliescu la Mineriadă”, a comentat un consilier județean din același partid cu Tișe.

Consiliul Judeţean trebuia să discute joi schimbarea tuturor membrilor Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internaţional Cluj, pe care Tișe îi acuză că și-au încălcat obligațiile contractuale.

De-a lungul ședinței, spiritele s-au încins și s-a lăsat cu acuzații grave, iar la un moment dat, un consilier județean, coleg de partid cu președintele Consiliului Județean, l-a acuzat pe Alin Tișe (PNL) de presiuni după ce le-ar fi ordonat angajaților să asiste la ședință pentru a nu mai permite altor oameni, în speță lucrătorilor de la aeroport, să ia parte la ședință.


“Ca o formă de presiune, domnule președinte, e și faptul că dumneavoastră astăzi ați coborât angajații Consiliului Județean în loc să muncească acolo, unde sunt plătiți. Ca o formă de presiune. Știați că vor veni angajați de la aeroport. Adică aducem niște oameni împotriva altor oameni cum a făcut Iliescu la Mineriadă. Unde ne găsim, domnule președinte? Deja deveniți periculos”, a comentat Secară.

“Cine i-a coborât? Aveți grijă ce vorbiți. Trebuie să vă măsurați cuvintele. Ați afirmat că eu am adus angajații aici. Pot participa la ședințele de consiliu”,a spus Tișe.


“Cu aprobarea cui și-au părăsit locurile?”, a plusat Secară.

“Situația este foarte gravă. În momentul de față, Consiliul Județean este blocat și nu mai funcționează din cauza proceselor și acțiunilor penale și civile împotriva directorilor din Consiliul Județean. Oamenii aceștia vor refuza să mai lucreze”, a spus Tișe.


Încercarea preşedintelului Consiliului Judeţean, Alin Tişe, de a schimba membrii Consiliului de Administraţie de la Aeroportul Internaţional Cluj a eşuat. Comisia care trebuie să îşi dea avizul de legalitate asupra proiectului nu a emis niciun punct de vedere. Din această comisia fac parte, inclusiv, consilieri judeţeni din acelaşi partid ca şi Tişe, PNL.

Proiectul Consiliului Judeţean Cluj de schimbare a unor membri din Consiliul de Administraţie de la aeroport a fost retras de pe ordinea de zi, după ce comisia care trebuia să îşi dea avizul de legalitate asupra hotărârii (pozitiv sau negativ) nu a reuşit să emită un punct de vedere.


Proiectul va fi repus pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare a Consiliului Judeţean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter