Politică

PNL a scos PSD din luptă la alegerile locale din Cluj

<p />La Cluj, PSD a „pierdut bătălia” în ce priveşte candidaturile, atât la Consiliul Judeţean, cât şi la Primărie.

Liberalii Marius Nicoară şi Horea Uioreanu vor fi candidaţii USL pentru Consiliul Judeţean Cluj, respectiv Primăria municipiului Cluj-Napoca, în urma deciziei liderilor Uniunii.

„Liderii Uniunii au luat această decizie în urma negocierilor pe judeţe. A avut loc o întâlnire în cadrul structurilor de conducere. Iar la Cluj s-a luat această decizie. Am onoarea şi totodată responsabilitatea să mă aflu în această poziţie. Mai ales că la Cluj vom avea reprezentant şi pentru Primărie şi pentru Consiliul Judeţean”, a declarat ieri liderul PNL Cluj, Marius Nicoară.


După negocierile grele privind desemnarea candidaţilor la alegerile locale de la anul, USL a ajuns la un consens.

Copreşedintele USL Victor Ponta a anunţat ieri, după şedinţele forurilor de conducere ale PSD, PNL şi PC, că PSD va avea candidaţi la 22 de Consilii Judeţene şi 21 de mari primării, la restul urmând să fie candidaţi ai ACD. Ponta a precizat că s-a pornit de la algoritmul stabilit de protocolul USL, ca PSD să aibă 21 de candidaţi la preşedinţiile Consiliilor Judeţene, iar ACD 20.


Înţelegerea dintre partidele lui Victor Ponta şi Crin Antonescu a fost posibilă numai cu cedarea de către PSD a candidaturii la şefia Consiliului Judeţean Buzău.

Victor Ponta a declarat ieri, după anunţarea repartizării candidaturilor, ca speră ca liderii PSD, PNL şi PC să poată gestiona în continuare “supărările, frustrările mai mult sau mai puţin legitime” care vor apărea în cadrul celor trei formaţiuni.

abonare newsletter