Politică

UDMR a “faultat” PDL în Consiliul Local

<p><img src="documente/stories/08_august/11_ziua/05-udmr sedinta consiliul local rp 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Coaliţia a început să scârţie la Cluj, deşi lucrurile păreau a fi intrat pe făgaşul normal zilele trecute.</p>

 

Deşi problemele ivite săptămâna trecută între PDL şi UDMR la nivel local, cauzate de piaţa volantă din Unirii, păreau să-şi fi găsit rezolvarea, şedinţa Consiliului Local de ieri a adus primele contre între reprezentanţii celor două formaţiuni politice.


Astfel, cei cinci consilieri locali ai UDMR din Cluj-Napoca nu au votat proiectul de hotărâre privind retragerea dreptului de administrare a Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) asupra unor imobile din cartierul Gheorgheni şi trecerea acestora în administrarea Consiliului Local.

Deşi primarul Sorin Apostu a explicat că aprobarea proiectului este doar o formalitate necesară înscrierii celor două clădiri în cartea funciară, consilierii UDMR nu au fost convinşi de necesitatea trecerii imobilelor de la RADP la Primărie. „Dacă spuneţi că regia noastră este pe drumul cel bun şi îşi revine, de ce să nu administreze ea aceste spaţii”, a fost motivaţia consilierului UDMR Csoma Botond.


Una dintre cele două clădiri este actualul sediu al Poliţiei Locale din parcul Detunata, iar cea dea doua se află în apropierea Liceului „Lucian Blaga”, urmând să fie folosită de municipalitate pentru alte obiective de investiţii.

Apostu a fost dezamăgit


„Sunt surprins neplăcut de faptul că cei de la UDMR nu au înţeles că înscrierea celor două clădiri în cartea funciară s-ar face în interesul clujenilor. Din păcate, chiar dacă vom reveni cu proiectul şi acesta va fi aprobat, tot vom avea o întârziere considerabilă”, a spus primarul Sorin Apostu, vizibil dezamăgit. În aceeaşi şedinţă, consilierii locali au aprobat proiectul prin care municipalitatea este obligată să plătească despăgubiri de 3400 de euro şi cheltuieli de judecată unei clujence care în anul 2007 şi-a distrus maşina pe Splaiul Independenţei din cauza unor lucrări nesemnalizate. În luna iunie a anului 2007, Ioana Tripon a suferit un accident de circulaţie în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Splaiul Independenţei, dinspre Sala Sporturilor spre centrul oraşului. Imediat după intersecţia cu strada George Coşbuc, femeia a întâlnit o porţiune de drum în lucru nesemnalizată corespunzător. Potrivit declaraţiilor Ioanei Tripon, nu a mai putut evita zona, iar maşina sa, marca Ford Mondeo, a derapat şi s-a izbit de un stâlp de beton de electricitate şi de gardul Parcului Central, fiind distrusă aproape în totalitate. În urma accidentului, Ioana Tripon şi-a vândut maşina cu 1.000 de euro, sub valoarea de piaţă a acesteia.

Primăria recuperează pagubele de la RATUC


„Am început deja procedura de recuperare a pagubelor de la firmele care executau lucrări acolo şi mai exact de la RATUC, care avea contracte cu alte firme. Mai departe este problema RATUC să-şi recupereze pagubele de la cei cu care lucra acolo. Noi am decis ca în astfel de cazuri, după pronunţarea instanţei, să ne îndreptăm imediat spre firmele în cauză şi să ne recuperăm cheltuielile de judecată”, le-a spus primarul Sorin Apostu consilierilor.

Apostu le-a cerut consilierilor să înapoieze abonamentele la meciurile CFR


Primarul Sorin Apostu le-a cerut tuturor consilierilor locali care au primit abonamente gratuite la meciurile echipei de fotbal CFR să le returneze, având în vedere faptul că cei de la clubul de fotbal au selectat doar câţiva aleşi cărora să le facă o astfel de favoare. Problema a fost ridicată în plen de Steluţa Cătăniciu (PNL), care a vrut să vadă o listă cu cei care au primit abonamente pentru a şti pe ce criterii au fost acordate acestea. „Am înţeles că noi, consilierii care ţinem cu Universitatea Cluj, am fost excluşi de la primirea abonamentelor la meciurile CFR-ului”, a atras atenţia Cătăniciu. Deşi nu ştia de distribuirea acestora, primarul Sorin Apostu s-a arătat indignat de faptul că nu toţi consilierii au primit abonamente. „Vă rog pe toţi cei care aţi primit abonamente să le returnaţi. Trebuie să se ştie că la această masă toţi suntem egali şi că există 27 de consilieri locali. Nu contează cine cu cine ţine”, a cerut Apostu.

A murit şi şi-a lăsat familia fără locuinţă socială

Aleşii locali au analizat ieri posibilitatea de a acorda o locuinţă socială unei familii care a rămas fără acest drept în urma decesului femeii care solicitase şi primise ulterior repartiţia de la Primărie. Practic, Maria Potra şi-a depus în anul 2008 dosarul pentru acordarea unei locuinţe sociale, însă abia în anul 2011 a fost clasată pe locul 2, cu un total de 133 de puncte. Cu o lună înaintea semnării contractului cu Primăria, femeia a decedat, iar familia ei, formată din soţ şi doi copii, a rămas fără dreptul de a primi o locuinţă. Văduvul Gheorghe Potra le-a cerut ieri consilierilor locali să caute o soluţie pentru ca el şi copiii săi să nu rămână în stradă în urma decesului soţiei, însă legea nu permite ca un astfel de contract de repartiţie a unei locuinţe sociale să fie încheiat cu altcineva în afara titularului. După ce au întors situaţia pe toate părţile, consilierii locali au decis să nu ia momentan o decizie, urmând să caute soluţiile legale pentru a-i putea acorda o locuinţă bărbatului. Primarul Sorin Apostu a avansat chiar posibilitatea ca cererea lui Potra să fie respinsă în Consiliul Local, acesta având apoi dreptul de a se adresa instanţei. Apostu a precizat că Primăria nu s-ar opune în instanţă în acest caz.

Ultimele Stiri
abonare newsletter