Politică

Primăria a amenajat un parc pe maidanul de pe strada Coastei

<p /><img src="documente/stories/08_august/05_ziua/04-lucrari parc coastei rp 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Locul mizeriei de altădată a fost luat de aparate de fitness.

Primăria Cluj-Napoca are planuri mari pentru strada Coastei, unde până la finalul anului trecut era un adevărat focar de infecţie.

După ce ţiganii au fost mutaţi de pe amplasament, Primăria a curăţat zona, iar o parte a terenului a fost dată în folosinţa Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului pentru construirea unui complex teologic ortodox, care va include o facultate de teologie şi cămine. Pe restul terenului, au început lucrările la amenajarea unui parc de agrement.


Se pregăteşte şi o grădiniţă

În zonă, municipalitatea are planuri pentru construirea unei grădiniţe.


Municipalitatea nu a oferit detalii despre proietc, dar muncitorii firmei Diferit lucrau ieri de zor la amenajarea noului parc din spatele Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

În cursul lunii iulie, Primăria a eliberat două certificate de urbanism pentru amenajarea parcului de agrement de pe strada Coastei şi pentru construirea unei grădiniţe. Un alt certificat de urbanism a fost eliberat pentru amenajarea unui parc de joacă şi agrement lângă baza sportivă Unirea.


De altfel, primarul Sorin Apostu a demarat în acest an o adevărată campanie de amenajare de noi parcuri în municipiu. Primele două parcuri realizate în integralitate în Cluj-Napoca după Revoluţie au fost inaugurate în 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, în cartierul Între Lacuri, pe strada Tulcea şi în Mănăştur, pe strada Mehedinţi. În cele două parcuri au fost amplasate aparate joacă şi de fitness, piste de role şi piste de biciclete. Reprezentanţii municipalităţii au explicat că, în prezent în Cluj-Napoca există 330 de locuri de joacă, dar se caută şi alte locaţii pentru amenajarea unora noi.

abonare newsletter