Politică

Proiectul de modificare a Codurilor penale pleacă de la Ministerul Justiţiei fără prag pentru abuzul în serviciu

Ministrul Jusitiţiei Tudorel Toader a anunţat miercuri dimineaţa, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului penal şi Codului de procedura penală, pentru punerea lor în acord cu deciziile CCR.

"Modificările vizează strict punerea de acord a Codurilor cu deciziile CCR, nimic mai mult, nimic mai puţin", a dat asigurări ministrul Justiţiei. Tudorel Toader a mai anunţat şi că Ministerul a elaborat proiectul de lege privind transpunerea directivei europene ce vizează confiscarea extinsă a averilor dobândite din infracţiuni, în condiţiile în care termenul pentru transpunerea acesteia a expirat, iar România risca sancţiuni.

Tudorel Toader despre abuzul în serviciu: "Voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că în decizia CCR nu se vorbeşte despre prag. Proiectul de lege va fi trimis în dezbatere publică şi în procedură parlamentară, nu va fi ordonanţă. Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu ministrul Iordache (fostul ministru - n.red), el poate să intervină asupra textului de lege în limita competentelor constituţionale."

abonare newsletter