Politică

PSD îi cere şefului statului să renunţe la referendum

Partidul Social Democrat vrea ca șeful statului să renunţe la referendum, întrucât după ce legile privind Ordonanţele 13 si 14 au fost promulgate, obiectul consultării populare a disparut, susţin ei.

Foto arhivă Foto arhivă

Reprezentanţii UDMR vorbesc despre o cheltuială inutilă, iar liberalii sunt de partea preşedintelui. PNL consideră că referendumul poate împiedica viitoare tentative ale PSD de a ataca sistemul de justiţie, transmite portalul Digi24.ro.

Liviu Dragnea i-a recomandat şefului statului să analizeze cu multă înţelepciune ideea unui referendum, dar colegii săi de partid sunt mai direcţi şi doresc ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai organizeze consultarea populară pe tema anticorupţiei.


„Da, cred că mai degrabă ar trebui să renunţe. O cheltuială de circa 250 de milioane de lei, deci undeva la 50 - 60 de milioane de euro, chiar nu se justifică, mai ales că este vorba totuşi de un subiect în legătură cu care nu există divergenţe semnificative în poziţiile publice în societatea românească”, spune Şerban Nicolae, liderul grupului PSD din Senat, conform sursei citate.

Marton Arpad, parlamentar UDMR, avertizează că s-ar putea să nu existe cvorumul necesar la referendum dacă întrebarea va viza doar susţinerea luptei anticorupţie, în timp ce reprezentanţi ai ALDE i-au sugerat preşedintelui Klaus Iohannis opinează că banii pentru acest referendum ar putea fi folosiţi mai bine în sănătate.


Şeful statului este însă susţinut de liberali, prin vocea lui Ludovic Orban, înscris în cursa pentru şefia partidului. „Este necesar pentru că referendumul poate împiedica viitoare tentative ale PSD-ului de atac împotriva sistemului de justiţie”, spune Ludovic Orban, membru al formaţiunii. USR sprijină de asemenenea Referendumul anunţat de preşedinte. În urma avizului dat de Parlament, decizia se află la Palatul Cotroceni.

abonare newsletter