Politică

Senatorul Alexandru Cordoş a demisionat din PSD în ziua în care soţia a fost condamnată la închisoare şi a trecut la PRU

Senatorul Alexandru Cordoş a demisionat din PSD şi a anunţat că va candida pentru un nou mandat la Senat din partea PRU chiar în ziua în care soţia a fost condamnată, definitiv, pentru trafic de influenţă.

Alexandru Cordoş a declarat, miercuri, că „s-a înhămat” la un alt proiect politic, alegând calea patriotismului deoarece îşi iubeşte neamul şi ţara.

„Am demisionat din PSD, nu vreau să dau acum mai multe detalii despre motive. M-am înhămat la un nou proiect politic şi am preluat funcţia de preşedinte interimar al PRU Cluj. Miercuri am depus la BEJ Cluj listele de candidaţi pentru Parlament. Eu voi ocupa locul I la Senat. Cred că este un moment de reformare a clasei politice clujene, un moment în care atenţia opiniei publice trebuie să se întoarcă spre ţară, spre naţiune, spre valorile naţionale româneşti. Am ales calea patriotismului deoarece îmi iubesc neamul, îmi iubesc ţara şi iubesc valorile tradiţionale româneşti”, a spus Cordoş.


Acesta speră ca PRU să intre în Parlament şi să obţină în judeţul Cluj un loc de senator şi două de deputat. Alexandru Cordoş nu a mai fost pus pe lista PSD Cluj pentru Senat din cauza problemelor de imagine pe care le are după ce soţia sa a fost condamnată la închisoare pentru trafic de influenţă. Locul 1 la Camera Deputaţilor pe lista PRU Cluj este ocupat de Mircia Giurgiu, care a fost până recent preşedintele PSRO Cluj, şi care a mai fost deputat din partea PRM şi PDL.

Partidul România Unită (PRU) - Cluj şi-a depus miercuri listele pentru alegerile parlamentare, pe prima poziţie pentru Senat se află Alexandru Cordoş, iar pentru Camera Deputaţilor - Mircia Giurgiu.


Potrivit unui comunicat, PRU Cluj îl are pe prima poziţie pentru funcţia de senator pe Alexandru Cordoş, care a demisionat din PSD.

Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, a precizat că Alexandru Cordoş a demisionat din partid în cursul zilei de miercuri.


"Domnul Cordoş a demisionat în cursul zilei de astăzi din PSD. Este o decizie unilaterală, care-i aparţine. E păcat că după 25 de ani alege să se îndepărteze de echipa PSD Cluj. Nu am avut nicio discuţie legată de plecarea sa într-un partid sau altul sau de plecarea sa din PSD", a spus Horia Nasra.

Următoarele locuri pe lista pentru Senat a PRU Cluj sunt ocupate de Constantin Dănuţ Ştefan, Florentin Burz, Mircea Liviu Mitea, Corina Bica, Ioan Sas.


Prima poziţia pentru Camera Deputaţilor pe lista PRU Cluj este deţinută de Mircia Giurgiu, care este urmat de Narcis Viorel Someşfălean, Bogdan Ungureanu, Martina Luca, Vlad Alexandru Crişan, Bogdan Balc, Ioana Lungu, George Constantinescu, Constantin Oltean.

Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, condamnarea la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendarea pedepsei, sub supraveghere pe 3 ani, a soţiei senatorului PSD, Alexandru Cordoş, pentru trafic de influenţă, sentinţa fiind definitivă.


Curtea de Apel modifică în acest fel sentinţa Tribunalului Cluj care o condamnase pe Mihaela Cordoş, în martie, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Potrivit unui comunicat al Curţii de Apel Cluj transmis, miercuri, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Primăriei Feleacu, judeţul Cluj.

Procurorii DNA Cluj au trimis-o în judecată pe Mihaiela Cordoş în iunie 2015, în stare de arest la domiciliu, pentru trafic de influenţă, iar pentru soţul ei, senatorul Alexandru Cordoş, şi fiica lor, Andreea, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor.

abonare newsletter