Politică

Candidaţii la parlamentare, anunţaţi oficial săptămâna viitoare

Principalele partide politice mici şi mari îşi vor anunţa candidaţii la alegerile din decembrie în cursul săptămânii viitoare. Dacă în alte judeţe, aceştia au fost stabiliţi deja la Cluj încă se negociază.

Social democraţii clujeni încheie în perioada 15-20 septembrie înscrierile candidaţilor urmând să anunţe oficial lista pentru Camera Deputaţilor şi Senat, în timp ce liberalii mai au săptămâna viitoare o întâlnire la nivel de judeţ pentru a definitiva lista comună pentru Legislativ.

În prezent, PSD Cluj are trei parlamentari- doi deputați (Aurelia Cristea și Cornel Itu) și un senator-Alexandru Cordoș, însă rămâne de văzut care dintre aceștia se va mai regăsi pe listă, având în vedere că unii dintre ei au o imagine “șifonată”. Senatorul Alexandru Cordoș este judecat într-un caz de corupție, iar Aurelia Cristea a ieșit destul de “șifonată” după ce a fost retrasă din cursa pentru alegerile locale, fiind înlocuită cu Octavian Buzoianu pe ultima sută de metri.


De altfel, Aurelia Cristea a anunțat recent că nu intenționează să candideze pentru încă un mandat la Parlamentul României.  Un nume aflat tot mai des pe buzele tuturor este cel al noului lider al PSD Cluj, Horia Nasra.

Din partea vechiului PNL deputatul Adrian Oros este primul pe lista candidaţilor la Parlament, urnmat de Marius Mânzat, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Dorin Lojigan, primar ul municipiului Câmpia Turzii şi Mircea Abrudean. La Senat îşi doresc să candideze preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe şi senatorul Marius Nicoară. Nume grele din fostul PDL se bat, de asemenea, pentru un loc călduţ în Legislativ. Printre cei care îşi doresc un mandat în Parlament se regăsesc Tudor Ştefănie, (care de altfel nici nu şi-a dorit să mai candideze la locale, visând la un mandat în Legislativ), Florin Stamatian, consilier local şi fost prefect sau consilierii judeţeni Călin Tuluc şi Mariana Leş. Pe lista ex-pedeliştilor care vor în Parlament mai figurează consilierii locali Ionică Pop şi Mihaela Suciu, precum şi fostul europarlamentar Rareş Niculescu.


De asemenea, PMP urmează să îşi anunţe candidaţii după 15 septembrie. Lista este deschisă de deputatul Adrian Gurzău, liderul PMP Cluj. Partidul Mişcarea Populară va avea însă propuneri şi pentru Camera Superioară a Parlamentului. Cât despre cei mici, mai exact M10, PSO şi PPU, anunţarea listei candidaţilor ar mai putea întârzia. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter