Politică

DECLARAŢIE HALUCINANTĂ - Boc: “Nu am niciun program electoral” – AUDIO EXCLUSIV

Discursul actualului primar la şedinţa de “spălare a creierului” a lipitorilor de afişe ai PDL+PNL Cluj a durat un pic mai mult de o oră, timp în care a trecut în revistă toate promisiunile deja făcute în toate campaniile de până acum: aceleaşi parkinguri, aceleaşi centuri, aceleaşi locuinţe pentru tineri şi proiecte din fonduri europene.

Nu am niciun program electoral. Suntem împreună şi pentru a culege informaţii să finalizăm acest program electoral în luna aprilie. (...) Când alţii spun că am guvernat destul, când toţi ne critică, şansa noastră este acum să arătăm ce am făcut. Domnul Buda spune că bătălia este aproape câştigată, că procentele fac diferenţa, nu există aşa ceva. Oricând în politică se pot întâmpla lucruri. Votul are o componentă emoţională foarte puternică dat de campania electorală. (...) Eu cred că da, avem prima şansă şi putem să câştigăm, doar că trebuie o abordare extrem de serioasă faţă de clujeanul noastru care a devenit extrem de exigent, nu mai există clujeanul de acum 12 ani, Clujul s-a schimbat în bine, apreciază ce s-a făcut dar spune că avem nevoie să vedem dacă şi pentru viitor această echipă are şansa să ne ofere ceea ce ne aşteptăm. Şi se vor uita la alternative. Vor recunoaşte că ce am făcut din 2004, acestea nu pot fi negate, nu pot fi contestate, dar ei spun că astea au fost, ne uităm la viitor. Spre deosebire de alţi competitori putem spune că promitem aceste lucruri de campanie, putem spune că vom face x,y, z că noi am făcut a,b,c în trecut. Uitându-ne la profilul oraşului e clar că are un profil universitar. Profilul acesta a dus oraşul să fie principala alternativă la Bucureşti. Din punct de vedere economic oraşul merge bine. Investitori importanţi au venit şi au rămas. Cluj Innovation City – avem aici şansa să avem 20.000 de locuri de muncă şi peste 100.000 de locuitori peste 10 ani, avem noul cartier de locuinţe în Borhanci”, a spus Boc.

Actualul primar a vorbit şi despre problema aglomeraţiei din oraş


Spre deosebirii de alţii, noi am făcut centura, Autostrada Transilvania, prelungirea Bulevardului Muncii până la Apahida. Am reuşit să impunem în master planul de transport, sper să se şi concretizeze, să includem o centură extrem de importantă a Clujului într-un program de finanţare europeană multianuală, ea costă câteva sute de milioane de euro şi are 33 de kilometri. Începe de nodul A3 de autostradă de la Gilău, pe malul Someşului, patru benzi, până la sensul giratoriu de la Cora din Grigorescu, de la sensul giratoriu ai ocazia printr-un pasaj suprateran care se duce până la capătul Mănăşturului unde e linia de tramvai şi acolo se termină pasajul suprateran şi de acolo începe centura de sud a Clujului, care vine prin pădure, prin Făget, şi se duce pe Calea Turzii.  Acest proiect poate fi făcut numai de Guvern, municipalitatea e obligată să facă partea care ţine de conexiunea cu oraşul. Împreună cu primarul din Floreşti, Horia Şulea facem o centură mică care vine prin spatele Polus, iese pe Valea Gârbăului. Va fi o alternativă mică la intrarea în Cluj”, le-a mai spus Boc tinerilor liberali la şedinţa de miercuri.

abonare newsletter