Politică

Social-democrații declanșează operațiunea „Chestionarul PSD” sau cât de iubit este Liviu Dragnea

Social-democraţii din toată ţara se pregătesc de alegeri interne. Duminică, cei peste 500.000 de membri de partid sunt aşteptaţi să voteze, în filialele din care fac parte.

Un scrutin fără surprize - pe buletinul de vot este înscris un singur nume: cel al lui Liviu Dragnea. PSD declanşează acum cea mai amplă cercetare sociologică realizată vreodată de un partid din România.

Liderii social-democraţi vor să afle părerea românilor referitoare la Liviu Dragnea şi la guvernarea PSD. Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea vrea să afle cât de iubit este şi în afara formaţiunii pe care deocamdată o conduce din poziţia de interimar.


Liviu Dragnea declanşează operaţiunea „Chestionarul PSD”. Chestionarul are două pagini şi conţine 11 întrebări. Milioane de exemplare sunt distribuite simpatizanţilor social-democraţi. Aceştia le împart apropiaţilor care, la rândul lor, trebuie să-şi spună părerea despre PSD, Liviu Dragnea şi guvernarea Ponta.

Social democrații vor să afle prin acest chestionar care este cea mai importantă măsură pe care PSD trebuie să o ia pentru familia celui chestionat și care dintre măsurile Guvernului Ponta l-a nemulțumit. În același timp Liviu Dragnea testează și câteva dintre proiectele sale politice: comasarea tuturor alegerilor într-un singur an la un interval de cinci ani, modificarea constituției, descentralizarea și regionalizare. PSD este interesat și opinia românilor împotriva anti-corupție.


Din chestionar, PSD va crea şi o bază de date pentru alegerile din 2016. Se cer a fi completate şi date personale precum nume, număr de telefon şi localitatea unde a fost completat formularul, potrivit digi24.ro.

În urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD din 30 septembrie 2015, s-a hotărât ca în perioada 8 - 16 octombrie 2015 să se organizeze consultarea membrilor PSD și a simpatizanților cu privire la problemele de interes național, precum și despre prioritățile partidului.

Etichete: alegeri chestionar psd
abonare newsletter