Politică

Ioan Rus, despre "spirala" de pe Facebook de la prezidenţiale şi comunismul din PSD

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a comentat eticheta de comunism pusă partidului, precum şi „spirala" de pe Facebook care ar fi existat la alegerile prezidenţiale şi care a contribuit la pierderea preşedinţiei de către Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor este de părere că există o legatură între "comunismul" care a fost asociat PSD-ului şi tinerii mobilizaţi pe Facebook să iasă la vot, întărind ideea că studenţii au nevoie de asistenţă socială şi de sprijin.

„Pană la urmă dacă te uiţi în Europa sau în lume, tinerii, în cvasimajoritatea lor sunt de stânga. Intelectualii, majoritatea lor sau cvasimajoritatea lor sunt de stânga. La noi, intelectualitatea... şi cum să fii ca student sau tânăr muncitor de dreapta? Adică ce legatură are marfa cu ambalajul? În situaţia asta chiar niciuna.

Nu poţi să fii de dreapta, că nu ai nimic de apărat din valorile de dreapta ca şi tânăr student, ai din valorile de stânga, că ai nevoie de asistenţă socială, de sprijin", a spus Rus, într-o emisiune difuzataăduminică la Pro Tv.

Acesta a explicat şi legătura dintre social-democraţie şi comunism: „Din cauza faptului că social-democraţia românească, să zicem aşa, este succesoarea în drepturi şi obligaţii, că aşa s-a format, din Revoluţia română, cum s-a născut ea, în mai multe ţări foste comuniste social-democraţii au rămas succesori în drepturi şi obligaţii ai fostelor partide comuniste".

"Eu credeam şi...chiar credeam, că apariţia acestei generaţii a lui Victor Ponta, că eu am fost membru al Partidului Comunist Român, fără indoială. Victor Ponta n-a fost, habar n-are, (...) ca nu ştie despre comunism nimica, n-a trăit în vremea aia decât în adolescenţă când se ocupa de altceva decât de ideologie. Avea altele pe ordinea de zi. E relativ absurd.

Trebuie să se rupă aceasta idee prin apariţia acestei noi generaţii. Se va rupe în mod firesc. Eu credeam că acum, cu Ponta, cu Şova, cu Bănicioiu, cu generaţia asta de tineri care îi avem în partid.. dispare. Uite că n-a dispărut, pentru că propaganda a lucrat de aşa natură încât totuşi...Va dispare. E o problemă, încă e o problem de apreciere, dar e emoţională, nu raţională", a susţinut vicepreşedintele PSD.

Acesta a găsit o explicaţie şi pentru mobilizarea tinerilor pe Facebook pentru a ieşi la vot în număr mare în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Afirm despre dumneata sau despre dumnealui ceva şi de acolo încolo prietenii mei cred, că eu am credibilitatea mea eventual, şi cumva s-a dus, s-a dus în spirală, pentru că niciun sociolog n-a prins spirala aceasta pe care s-au rotit diverse informaţii. N-au prins-o. Că s-a extins extraordinar în ultimele zile, între tururi.

Dacă vrei să demonstrezi logic ceva de acolo, multe afirmaţii, cu comuniştii, nu le poţi demonstra, semn că are un caracter propagandistic masiv, chiar dacă nu mai folosim acuma ideea de propagandă. Dar caracterul acesta este, dacă te uiţi cu atenţie", a mai afirmat social-democratul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter