Politică

Axente Husar a fost EXCLUS din PPDD. El îşi va PIERDE şi mandatul de consilier judeţean

Conducerea PPDD Cluj a decis joi seara excluderea lui Axente Husar din partid după ce i s-a reproşat că „a săvârşit abateri de la statutul partidului că nu a respectat obligaţiile prevăzute în statut şi că a adus prejudicii formaţiunii politice”. Lucian Nemeş, preşedintele organizaţiei judeţene a PPDD a precizat că decizia este „definitivă şi irevocabilă”. Drept urmare, Axente Husar îşi va pierde mandatul de consilier judeţean.

Potrivit unor surse, Axente Husar a fost implicat în revolta internă din cadrul PPDD Cluj, care a vizat înlăturarea din funcţia de preşedinte al lui Lucian Nemeş şi impunerea propriei conduceri. Axente Husar este al treilea membru al PPDD Cluj care a fost exclus în cursul acestei luni.

Excluderea din partid a lui Axente Husar echivalează cu pierderea calităţii de consilier judeţean, PPDD urmând să propună o altă persoană de pe lista prezentată la alegerile locale din iunie 2012.


Deocamdată, nu se ştie numele celui care îi va lua locul lui Axente Husar în cadrul Consiliului Judeţean Cluj.

"Nu am aflat de decizia de retragere a sprijinului, dar documentul a fost trimis la Consiliul Judeţean Cluj. Mai sunt căi de atac, voi contesta la Comisia de Etică şi Litigii şi apoi la instanţa de Contencios Administrativ", a spus Axente Husar.


La aflarea acestei veşti, consilierii judeţeni USL şi PDL au făcut front comun şi au refuzat includerea pe ordinea de zi a şedinţei de CJ Cluj proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier judeţean cel puţin o lună de azi înainte.

Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, a cerut includerea pe ordinea de zi a proiectului privind încetarea mandatului de consilier judeţean.


„Este o decizie de partid şi susţin pentru punerea pe ordinea de zi a proiectului”, a adăugat Uioreanu.

Axente Husar a spus că nu doreşte includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre motivând că a aflat doar astăzi despre decizia conducerii judeţene a PPDD.                                                                                                                 


„Am luat acum la cunoştiinţă de această problemă, am dreptul la apărare şi voi face contestaţie”, a spus Axente Husar.

Niciun consilier judeţean nu a votat pentru includerea acestui proiect pe ordinea de zi.


„A fost o grea înfrângere a preşedintelui, va trebui să mi-o asum, proiectul nu se va introduce pe ordinea de zi”, a conchis Uioreanu.

Imediat după alegerile locale din 2012, mandatele consilierilor judeţeni Dorel Matiş şi Călin Leonte, care au fost aleşi pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu dar excluşi imediat după alegeri, au fost invalidate. Comisia de validare a hotărât că cei doi nu mai au calitatea de consilieri judeţeni, iar locurile lor au fost ocupate de Husar Axente şi Pop Valentin.

În urma alegerilor din 10 iunie 2012 în Consiliul Judeţean Cluj USL a obţinut 16 mandate, PDL 12 mandate, UDMR 5 mandate, iar PP-DD 3 mandate.

A făcut poliţie politică

Conform unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti din 16 octombrie 2013 instanţa a admis faptul că Axente Husar a făcut poliţie politică, în calitate de angajat al fostei Securităţi, având gradele de locotenent (1987-1988) şi locotenent major (1988-1989) în cadrul IJS Cluj- Serviciul Municipal de Securitate Turda.

”Lt- maj. Husar îi indică sursei să relateze de urgenţă orice infomaţie legată de Doina Cornea. În plus, îl dirijează pe lângă elemente sectante şi care fac propagandă religioasă. Precizăm că reţeaua infomativă reprezintă principalul mijloc al muncii de securitate. De aceea, precopuparea centrală a ofiţerilor care lucrează cu reţeaua infomativă o reprezintă sporirea capacităţii acesteia. Astfel, se urmărea formarea unei reţele valoroase, cu largi posibilităţi d einromare, bine amplasată în mediile şi problemele ce interesează organelle de securitate, cum este cazul în speţă”, preciza CNSAS, menţionându-se şi faptul că Axente Husar ar fi coordonat şi o reţea privind supravegherea Autobazei 06, deoarece ar exista elemente "protestatare", şeful Autobazei fiind "semnalat cu rude în străinătate".

abonare newsletter