Politică

PMP: Victor Ponta, pentru noi, este Ceaușescu doi!

Elena Udrea, deputat al Partidului Mișcarea Populară, e de părere că discursul lui Victor Ponta seamănă cu cel al "iubitului conducător anunțând depășirea producției la hectar și propășirea materială a oamenilor muncii”.

“Ascultându-l pe Victor Ponta vorbind despre creșterea economică a României în 2013 am avut sentimentul întoarcerii în timp cu 30 de ani. Parcă îl auzeam pe iubitul conducător anunțând depășirea producției la hectar și propășirea materială a oamenilor muncii”, susține Elena Udrea.

Ea consideră că această creștere economică de 3,5% cu care se laudă Premierul este deocamdată doar o aproximare statistică generată de date provizorii.


“Avansul economic al României se bazează pe un an agricol excepțional, pentru care Guvernul nu are absolut niciun merit — poate doar dacă miniștrii lui Ponta au jucat dansul ploii în 2012 — și pe o creștere a absorbției fondurilor europene ca rezultat al contractelor semnate în timpul guvernării Boc”, arată Udrea.

Ea susțină că executivul USL se bucură acum de rezultatele directe ale muncii guvernării Boc, “care a reechilibrat economic România, a contractat fonduri europene și a demarat lucrările aferente, a prioritizat și crescut nivelul investițiilor și a păstrat un cadru fiscal avantajos pentru posibilii investitori străini”.


“Dincolo de cifrele provizorii, unele inexacte și bombastice ale lui Victor Ponta, rămâne realitatea obiectivă și dureroasă: românii trăiesc mai rău acum decât în timpul guvernării Boc. România are cea mai mare creștere a prețurilor din Uniunea Europeană, cu o inflație de 3,2%. În loc să se creeze locuri de muncă, în 2013 au apărut 48.000 de noi șomeri, iar investițiile în infrastructură au scăzut cu 7,5%. Anul trecut a avut loc un veritabil genocid față de mediul de afaceri privat: s-au închis aproape 140.000 de firme, reprezentând 20% din totalul companiilor din România. Românii trăiesc mai prost și asta se vede din consum, care a scăzut și el cu aproape 1%. Tot mai mulți oameni nu-și mai permit să-și plătească ratele la bănci — sub guvernarea Ponta, s-a ajuns ca 23% din creditele acordate persoanelor fizice să aibă întârzieri de mai mult de 90 de zile și să devină active toxice pentru bănci, ceea ce creează riscul unei crize bancare și frânează creditarea”, arată Elena Udrea, care îi cere premierului să explice de ce s-a ratat ținta de încasări bugetare și de ce deficitul bugetar s-a majorat de la 1,9% la 2,5%.

“Dacă România este pe culmi ale avântului economic, de ce este nevoie de coplată în sănătate, acciză pe combustibili, impozit mai mare pe clădiri și extinderea taxării pe terenurile agricole lucrate de către țărani? E o fractură logică în tot ce spune și ce face acest Executiv, a cărui singură caracteristică este comunicarea excesivă a unor date scoase din context. Acesta este tabloul real al economiei românești, iar cifrele scoase din joben de Victor Ponta nu fac decât să arate ruptura acestuia de realitatea obiectivă”, conchide Elena Udrea.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter