Politică

Alin Tişe: „USL a trădat interesul naţional!“

Senatorul democrat liberal Alin Tişe, ministru în Guvernul Alternativă al PDL, consideră că ratarea aderării la Schengen afectează direct milioane de români.

„Aderarea la Schengen are legătură cu integrarea deplină a României în UE, cu timpul petrecut de români în vămi, cu reducerea cheltuielilor naţionale, cu securitatea graniţelor, şi, mai ales, cu reducerea costurilor de export ale companiilor româneşti, în contextul în care 70 la sută din exporturile României merg spre UE, prin porturi şi prin punctele de graniţă terestre”, a declarat parlamentarul clujean.
Acesta aminteşte totodată că România a cheltuit 1,3 miliarde de euro din fonduri publice, naţionale şi europene, pentru a îndeplini criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen.
 „USL izolează România în mod voit pentru a o controla. Interesele de partid PSD şi PNL sunt mai presus decât interesul românilor. Un astfel de guvern nu îi mai reprezintă pe români. Dacă ar avea măcar o umbră de onoare, Guvernul Ponta ar pleca, ca urmare a ratării Schengen”, a mai spus Alin Tişe.

„USL readuce comunismul în România“

Tişe mai susţine că prin constituirea unei comisii de anchetă care să verifice o tranzacţie comercială cu un teren, în care una din părţi este fiica preşedintelui României, asistăm la „o readucere a comunismului în România şi la o transformare a Parlamentului în Marea Adunare Naţională“.


„Comisiile de anchetă trebuie constituite pentru evaziune, taxe şi impozite neplătite  sau  privatizări frauduloase. A constitui o comisie parlamentară expres, să se verifice o tranzactie comerciala este un abuz comunist. De asemenea, o comisie parlamentară care să ancheteze activitatea unui procuror este un atac la justiţie”, a mai spus senatorul clujean..

abonare newsletter