Politică

Alin Tişe: „Minciunile Guvernului USL devin serial. Episodul păcăleala pensionarilor“

Senatorul democrat liberal Alin Tişe consideră că actualii guvernanţi îi mint pe pensionari, şi se întreabă de ce „nu sunt capabili să facă un calcul real și încearcă să mascheze orice normalitate și obligație prin lege, într-o binefacere a USL care nici măcar nu e corect calculată“.

„Guvernul USL a anunțat recent în spațiul public că pensiile și salariile pentru bugetarii cu lefuri mici vor fi majorate anul viitor. Anunțul viza indexarea cu aproximativ 3%, ceea ce ar acoperi inflația prognozată pentru anul 2014. Reprezentanții Guvernului le explicau pensionarilor cum va fi mai bine în 2014, cum va mări USL pensiile, însă cuantumul de mărire nu e calculat corect. E o certitudine faptul că acest procent al inflației este eronat, iar cei din Guvern știu acest lucru“, spune Tişe.

Acesta mai arată că atunci când Guvernul spune că majorează pensiile peste rata inflației, se omite un lucru esențial, mai exact că pensionarii nu pot fi comparați la consum cu românul mediu, ei sunt o categorie diferită, iar coșul de consum pentru românul mediu nu se aplică pensionarului.


„De ce domnii noștri guvernanți nu sunt capabili să facă un calcul real, just, și  încearcă să mascheze orice normalitate și obligație prin lege, într-o binefacere a USL care nici măcar nu e corect calculată? Probabil  ne vom da seama în episodul următor“, mai spune Tişe.

abonare newsletter