Politică

Parcul Detunata a fost inaugurat ieri

<p><img src="documente/stories/03_martie/31_ziua/06-batrani-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii au la dispoziţie în parc mese pentru ping-pong şi şah, piste pentru biciclete şi aparate de fitness.</p> <p> </p>

 

Parcul Detunata, din cartierul Gheorgheni, sa fost inaugurat ieri după un amplu proces de modernizare. Lucrările, finalizate recent, au costat aproape 600.000 de lei.


 

“Parcul Detunata este un parc extrem de frumos al Clujului, dar care avea nevoie de reabilitări şi de viaţă. Această viaţă am gândit-o prin dotări ca şi în celălalte parcuri, precum piste pentru biciclete şi piste de role. De asemenea, se montează aici şi aparate de fitness în aer liber. Detunata, alături de parcul Rozelor, va avea primele skate-parcuri din oraş. Deocamdată suntem în faza de licitaţie pentru skate parcuri”, a declarat primarul Sorin Apostu.


Edilul a mai menţionat că municipalitatea a luat decizia de a investi în skate-parcuri după ce acest sport a prins la clujeni, dovadă fiind dotările pentru skateri din parcul I.L. Caragiale, intens utilizate.

 


Fitness în aer liber
şi în Detunata

 


Parcul Detunata are o suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi. Pe lângă lucrările de refacere a aleilor, de vopsire a aparatelor de joacă şi a băncilor, parcul a mai fost dotat cu: foişor acoperit în care s-au montat patru mese de şah şi patru bănci, şase mese pentru practicarea jocurilor de societate, două mese pentru tenis de masă, cinci aparate de fitness, pistă pentru biciclete, două bănci balansoar şi un leagăn cuib. În ceea ce priveşte aparatele de fitness, primarul a subliniat că au fost alese cinci astfel de aparate, cele mai utilizate atât de către tineri, câ şi de către clujenii mai în vârstă. Astfel de aparate de fitness vor fi montate în perioada următoare în alte nouă locuri din oraş, astfel încât să fie acoperite toate cartierele Clujului.

 


Post de poliţie în parc

 

Apostu a anunţat că o clădire veche din parc, aflată anterior în posesia Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, va fi amenajată în curând ca punct de lucru al Poliţiei Locale. În acest fel, poliţiştii locali vor putea interveni prompt în cazul în care vor exista probleme în zonă. Primarul a informat că, deşi o parte a parcului Detunata face obiectul unei retrocedări, nu se pune problema ca cei care revendică terenul să aibă câştig de cauză. “Este vorba despre o parte situată înspre Sopor, dar aceste cereri au fost respinse având în vedere că legea spune că tot ce este deja organizat şi amenajat nu poate fi retrocedat”, a explicat primarul Clujului.

abonare newsletter